Cum ne pregatim de vacanta, 5 ponturi

Cum ne pregatim de vacanta, 5 ponturi

Dragii nostri, nu am mai vorbit de mult despre planningul care este presupus de calatorii, asa ca ne-am gandit ca astazi sa ne concentram asupra unui aspect important: Cum ne pregatim de vacanta, 5 ponturi care pot transforma o vacanta intr-o adevarata reusita.

1. Bugetul este o necesitate, este un detaliu organizatoric esential. Nu vrem sa vorbim despre fericirea pe care banii o pot cumpara – si nu o vom face – dar cert este ca acestia sunt un aspect important. Daca vacanta se petrece in strainatate, aveti grija sa schimbati banii din moneda tarii in moneda locala (probabil Euro sau dolari, dupa caz). Incercati sa nu fiti nevoiti sa schimbati bani din RON in EUR in tara de destinatie, pentru ca la cursul valutar local ati putea iesi in pierdere.

2. Aveti grija ce cumparaturi faceti prin cardul de credit sau de debit, dar poate ar fi o idee buna sa purtati un card cu voi de rezerva.

3. Asigurarea de calatorie, in special in cazul calatoriilor peste hotare, este foarte accesibila ca pret si va poate scapa de o serie de situatii neplacute si de cheltuieli neprevazute. In caz de accident, furt, probleme cu bagaje, vacante anulate sau zboruri intarziate, asigurarea va acoperi pagubele.

4. Bagajele pe care le veti pregati trebuie sa contina elemente importante: haine adecvate, o trusa de prim ajutor (in special daca mergeti in vacanta cu masina), incarcatoarele telefoanelor si aparatelor pe care le luati, documente si vouchere. Pe de alta parte, trebuie sa nu contina obiecte inutile: haine in exces, aparate grele (ca de exemplu uscator de par sau chiar laptopuri), multe flacoane de cosmetic, etc.

5. Nu in ultimul rand, este foarte important sa va ocupati de transport. In afara de cazare, transportul la destinatia de vacanta este poate cel mai important. In Romania, puteti sa inchiriati o masina sau sa apelati la un transfer de la aeroport, rezervand online.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.