Destinatii turistice: Mangalia

Ne continuam seria de articole menite sa va ajute sa va decideti asupra unei destinatii turistice pentru acest 1 Mai, astazi vom discuta despre o alta destinatie de pe litoralul autohton, Mangalia.

Poate nu multi oameni sunt constienti de faptul ca Magnalai este unul ditnre cele mai vechi orase din tara, fiind atestat de peste doua mii de ani. In prezent orasul este al doilea oras ca marime de pe litoralul romanesc, fiind localizat la 40 km sud de Constanta si la 12 km de frontiera cu Bulgaria.

Asezarea initiala s-a numit Callatis, fiind intemeiata in secolul VI i.e.n. de catre colonisti dorieni ajunsi aici din Heracleea Pontica. Dar aceasta a fost de fapt construita pe locul unei asezari trace mai vechi, numita fie Acervatis sau Cerbatis. Sub conducerea colonistilor orasul s-a dezvoltat rapid intr-unul din cele mai importante si bogate asezari umane din regiune. Pe durata stapanirii Imperiului Roman orasul a trecut printr-o perioada de inflorire, dar apoi a fost abandonat pe la inceputul secolului VII din cauza atacurilor avaro-slave.

Orasul apoi a devenit o asezare pescareasca, si cu timpul se dezvolta intr-un mic port, care apoi creste in importanta pe parcurusul secolelor. Orasul mai vede o serie de declinuri, economice si fizice, dar intr-un tarziu, secolul XX vede Mangalia ferm pe teritoriu romanesc, si activitatile de dezvoltare si modernizare ale acestuia re-incep.

In ziua de azi Mangalia este printre cele mai cunoscute si populare statiuni litorale autohtone, fiind un important centru turistic dar si o destinatie pentru statiunea sa balneoclimaterica permanenta. Climatul in Mangalia este foarte similar cu cel mediteranean ceea ce face ca orasul sa aiba vreme buna si o atmosfera placuta mai tot timpul anului.

Datorita istoricului si a locatiei orasului, populatia Mangaliei este un adevarat mozaic etnic, aducand impreuna turci, tatari, lipoveni si greci, alaturi de romani evident.

Mentionam doar cateva dintre obiectivele turistice care pot fi vizitate in Mangalia, asupra carora ne vom axa intr-un articol viitor: plaja, herghelia Mangalia, Muzeul de Arheologie Callatis, ruinele fostei Cetati Callatis, farul Genovez si inca multe altele.

Nu uitati daca doriti sa vizitati orasul in detaliu, considerate niste servicii de rent a car.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.