Destinatii turistice – Parcul National Cozia

Parcul National Cozia se gaseste in partea central-sudica a Carpatilor Meridionali intr-o regiune vasta care a vazut foarte multa istorie, care in ziua de azi are multe localitati unde populatiile continua sa pastreze traditiile si obiceiurile stravechi.

Parcul National Cozia – Atractii turistice

Turismul montan este motivul principal pentru a vizita zona montana a Parcului National Cozia, traseele turistice si potecile marcate sunt foarte multe si menite tuturor nivelurilor de turisti, de la trasee relativ usoare in orice sezon la trasee dificile pe zapada.

Parcul este o destinatie foarte cunoscuta si pentru cei interesati in turismul monahal si istoric, zona avand multe manastiri care sunt foarte populare, acestea oferind intr-o anumita limita cazara, amsa si ghid de prezentare pentru cei interesati de obiectivele pe care le viziteaza. Unele dinter acestea gazduiesc ateliere de picture pe lemn sau sticle precum si sculptura in lemn.

Un alt motiv pentru care puteti vizita Parcul National Cozia este cultural doarece localitatile din zona mentin foarte multe elemente specifice comunitatilor din marginimea muntilor.

Desigur exista intotdeauna si posibilitatea de a vizita parcul pentru scopuri sportive, depinzand de sezon aici se pot practic tot soiul de sporturi de la catarari si ciclism la sanius, sarituri cu parasuta sau sporturi nautice.

Castrul Arutela este una din destinatiile istorice foarte interesante ale parcului, acesta fiind construit pe o mai veche asezara dacica, situat pe malul stang al Oltului in Poiana Bivolari. Acum se mai gasesc urme ale castrului si termelor romane construite aici, precum si o portiune din vechiul drum roman, pavat cu piatra cioplita.

Orice pasionat de istoria noastra antica dar si a istoriei in general, va vrea sa vada rezultatele sapaturilor arheologice care au gasit inscriptii de pe vremea imparatilor Hadrian si Antoninu Pius.

Mai sunt inca foarte multe lucruri de spus si de vizitat in Parcul National Cozia, mult prea multe pentru a incapea in locul alocat acestui articol dar ne vom intoarce asupra subiectului in viitor. Pana atunci daca planuiti un drum la Parcul National Cozia nu uitati sa luati in considerare serviciile noastre de inchiriat masini Romania.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.