O destinatie inedita de vacanta: Cascada Bigar

O destinatie inedita de vacanta: Cascada Bigar

Ce facem noi vara altceva decat sa planuim vacante? Haideti sa planuim o iesire de neuitat intr-o destinatie inedita de vacanta: Cascada Bigar.

In anul 2013, Cascada Bigar a fost declarata de The World Geography drept cea mai frumoasa din lume. A starnit senzatie printre turistii romani si straini, care au inceput sa se adune aici vara de vara, in cautarea unei clipe de frumos si de natura.

Cascada se gaseste in Parcul National Cheile Nerei Beusnita din Caras-Severin. Bigar este un monument al naturii si poate cea mai spectaculoasa dintre caderile de apa. Se constituie dintr-un izvor ce se revarsa peste un perete de calcar in forma conica in inaltime de vreo opt metri. Conul este acoperit de muschi verzi si bruni, iar apa reflecta lumina intr-un mod idilic, intr-o ploaie de apa si mai ales de culoare. Pe langa asta, faptul ca apa vine de sub pamant ii confera o deosebita puritate Izvorul pare tamaduitor si miraculous, iar intr-o zi torida de vara poate fi o adevarata salvare. Daca veti intalni localnici poate va vor povesti legenda cascadei…

Se spune ca odinioara in Valea Almajului traiau doi tarani care sufereau tare neavand un mostenitor. O vrajitoare i s-a aratat insa intr-o noapte femeii, spunandu-I ca, de va bea apa izvorului de sub stanca, va naste un copil. Dar daca va naste o fata, aceasta nu va avea voie sa se indragosteasca, altfel va muri.

Desigur, pruncul va fi o fata care se va indragosti de un baiat pe nume Bigar. Tatal a inchis-o in grota de peste izvor, iar fata planse amar. Induioasata de strigatele de suferinta ale fetei, vrajitoarea ii transforma parul intr-o cascada peste care incepura sa se prelinga lacrimile tinerei. Flacaul s-a aruncat in apele izvorului de dorul fetei, iar fata a pierit laolalta cu el. S-au intalnit pentru a-si implini iubirea in cealalta lume, dar mai viziteaza uneori, cu mainile inlantuite, cascada care poarta numele lui.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.