Programul Rabla are deja peste 5.000 de rezervari

Un numar de aproximativ 5.700 de rezervari au fost inregistrate deja in cadrul programului Rabla din acest an. Asta inseamna ca din cele 17.000 de tichete alocate persoanelor fizice, au mai ramas 11.280 disponibile.

Dintre rezervarile inregistrate pana in prezent, AFM raporteaza 5.699 de rezervari ale caror date au fost deja verificate si validate la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pe langa o rezervare in cur de verificare si 20 invalidate pe motive de completare gresita a datelor sau alte greseli.

Aceste cifre inseamna ca la putin peste o luna de la lansarea programului Rabla 2014, aproape 30 la suta din totalul tichetelor electronice au fost deja alocate, si nu au fost raportate inca nereguli. Se pare ca oamenii si-au strans banii asteptand demararea programului pentru a-si achizitiona un autoturism nou deoarece mare parte din solicitari au fost facute de cetati care dispuneau de lichiditati. Se asteapta un nou val de solicitari, format de cei care asteapta contractarea unui credit pentru achizitie si daca se mentine intertia, este posibil ca tichetele electronice sa fie epuizate inaintea datei preconizate.

In ceea ce priveste personajele juridice, pana in prezent au fost depuse 302 dosare menite pentru 1.009 autovehicule, tichetele pentru persoanele juridice fiind disponibile in numar de 3.000.

Cel mai mare numar de rezervari s-a inregistrat in Bucuresti – 1.357, urmat de judetele Arges – 329, si Constanta – 280. Pe ultimele locuri ale clasamentului aflandu-se judetele Teleorman, Bistrita-Nasaud si Salaj.

In Programul Rabla 2014 persoanele fizice interesate sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a benefica de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou trebuie sa se insrie la un dealer auto care apoi va rezerva un tichet de reducere in sistemul digital.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.