Obiective turistice importante din Romania (partea 2)

Astazi continuam privirea noastra asupra unor obiective turistice importante din Romania cu o privire asupra unui obiectiv geografic.

Retezatul – Muntii Fagaras

Trebuie sa iei la picior cel putin unul din muntii tarii pentru macar o saptamana daca doresti sa completezi experienta de a vizita Romania cu adevarat. Desigur ca unii din masivii tarii vor necesita o oarecare conditie fizica pentru a fi vazuti asa cum trebuie, dar pentru cei care nu au o conditie fizica foarte stralucita, se pot indrepta inspre Piatra Craiului sau latura vestica a Bucegilor. Daca totusi urcatul de munti nu este printre pasiunile dumneavoastra, vizitatul plaiurilor de la poalele muntilor, cum ar fi Tara Lovistei, poate sa fie o experienta similara.

Muntii ApuseniPestera Ursilor si Ghetarul Scarisoara

Muntii Apuseni ofera doua obiective extraordinare: Pestera Ursilor si Ghetarul Scarisoara, dar si multe altele mai putin cunoscute precum Focul Viu, Platoul Lumea Pierduta, Valea Iadului sau cascada Valul Miresei.

Totusi nu va ajunge o saptamana sa le vedeti pe toate la pas, si in caz ca vizitati locurile cu o masina de inchiriat in Romania, aveti grija la drumuri caci nu sunt foarte bune.

Sibiu – Cetatea Alba Iulia

Sibiu si Alba Iulia au cele mai bine renovate si refacute centre de orase medieval din Romania. Cetatile terbuiesc vizitate precum si Marginimea Sibiului care contine Muzeul Satului, Gura raului, Poiana Sibiului si Jina, precum si cetatea Calnic.

Valul lui Traian si Cetatile dobrogene Enisala, Histria, Arhamum si Adamclisi

Veti avea nevoie de 2-3 zile pentru a descoperi regiunea in toata splendoarea sa. Mergand de-a lungul Valului lui Traian se pot face opriri la podgoriile Murfatlar, si apoi se poate urca de-a lungul Dunarii dinspre Cernavoda spre Harsova pentru a vedea cetatea Capidava, apoi pentru a trece prin muntii Macinului pentru a vizita orasul antic Libida de langa Slava Rusa.

La intoarcere daca mergeti spre sud de-a lungul marii trebuie sa opriti la Babadag si Enisala, apoi la Jurilovca pentru Argamum si apoi Histria.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.