Top 7 cele mai interesante muzee din Romania

Top 7 cele mai interesante muzee din Romania

Dragii nostri, toamna isi intra incet-incet in drepturi, dar asta nu inseamna ca vremea calatoriilor s-a sfarsit. Inseamna, cel mult, ca ne mutam arealul de desfasurare de afara… inauntru, iar astazi va propunem un top 7 cele mai interesante muzee din Romania!

1. Castelul Peles este unul din cele mai frumoase castele muzeu din intreaga Europa. Construit in stil baroc la finele secolului XIX – inceput de secol XX de catre familia regala Hohenzollern-Sigmaringen, Castelul este un punct de atractie pentru toate grupurile de straini veniti sa viziteze Romania.

2. Muzeul Ceasului din Ploiesti este unul din simbolurile orasului, un muzeu unic in partea central-estica a continentului Europa. Deschis in anul 1963 de profesorul N.I. Simache, muzeul numara aproape 1000 de exponate, unele dintre ele datand din secolul al XVII-lea.

3. Cimitirul Vesel din Sapanta, in Maramures, poate parea un muzeu… macabru. Dar scopul lui, din contra, este Acela de a sfida moartea, dar si a reconcilia viata cu ea prin… umor. Fondatorul a avut aceasta geniala inspiratie in 1935, redand pe cruci versuri glumete despre viata celui raposat. Acest cimitir ne aminteste de spiritul vechilor daci care priveau moartea cu veselie si curaj.

4. Poate cel mai frumos si mai vizitat muzeu din Bucuresti este Muzeul Grigore Antipa. Modernizat si completat cu tehnologie de ultima generatie, muzeul celebreaza biologia, paleontologia si antropologia intr-un mod educativ si distractiv pentru toate varstele.

5. Micii (si marii) chimisti vor indragi probabil Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu. Desi este micut, cuprinzand doar cateva camarute, muzeul cuprinde o impresionanta colectie de ustensile de farmacie intr-o splendida explozie de culoare si forme. Este o istorie farmacologica adusa la viata, secol cu secol, intr-o atmosfera inedita si placuta.

Care e muzeul pe care il veti vizita in acest weekend? Pana va hotarati, puteti alege sa inchiriati o masina.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.