Un scurt istoric al masinii Dacia

Un scurt istoric al masinii Dacia

Povestea automobilului national al Romaniei incepe inca din anii 1960, la fel ca si colaborarea cu manufacturierul francez Renault. Un scurt istoric al masinii Dacia, iata subiectul nostru de astazi!

In 1966, in era comunista, incepe constructia Uzinei de Autoturisme de la Mioveni iar in anul 1968, in urma unui acord de licenta dintre Romania si compania Renault, intra in productie primul model: Dacia 1100. Doar un an mai tarziu, se dezvolta un nou model Dacia 1300. Primele doua modele sunt doar inceputul, pentru ca in deceniul 1970-1980 Dacia va incepe productia multor modele, atat autoutilitare cat si masini destinate transportului de persoane.

Cum am putea uita de emblematica Dacia 1310 – pe care inca o mai vedem pe strazile prafuite ale tarii noastre? Sincer, mie imi starneste melancolie; pare desprinsa dintr-o poveste ce a inceput demult, ca o stea ce a trecut prin doua ere. In 1979 a fost produsa prima, iar in 2004 ultima.

Dar sa revenim la povestea marcii. In 1999, Dacia devine parte a Grupului Renault. Dacia Nova apare in 1995, creatia completa a inginerilor romani.

In anul 1998, Dacia a “implinit” 2 milioane de unitati produse. Tot atunci a primit si Certificatului de Atestare pentru ISO 9001.

Renault Technologie Roumanie, componenta a concernului Dacia-Renault, este unicul centru complet destinat ingineriei auto din Europa de Est si din aria mediteraneana. Cam 2300 de ingineri lucreaza aici. Creaza si perfectioneaza masini, se ocupa de design, de adaptarea cutiilor de viteze si a motoarelor si cauta constant solutii noi.

In prezent, Dacia si-a facut un nume pe piata mondiala a masinilor low cost de buna calitate. Modelele cele mai populare azi sunt Dacia Logan, Dacia Sandero si versiunea 4×4 Dacia Duster.

Modelele Dacia sunt disponibile si spre inchiriere de la Auto Car Hire Romania. Este un mod interesant de a testa masina nationala inainte de a o achizitiona!

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.