O calatorie in trecut la Sighisoara – Partea I

O calatorie in trecut la Sighisoara

Mai degraba decat despre o calatorie din trecut, ma gandeam sa vorbim astazi despre o calatorie in trecut la Sighisoara; desi probabil ambele variante sunt valide in cazul acesta.

Ca tot ne iluzionam, cu soarele de afara, ca am scapat de Baba Iarna, a venit vremea sa ne reincepem calatoriile. Prima calatorie din anul acesta am facut-o in Transilvania, la vechea si fascinanta Cetate Sighisoara. Desi primavara nu si-a intrat inca in drepturi (si probabil nici nu are drepturi de revendicat, cel putin nu pana la 1 martie), soarele de afara si un weekend prelungit mi-au starnit pofta de calatorii.

Asa ca iata-ma din nou in Sighisoara, un adevarat oras-muzeu, patrimoniu UNESCO, pe care avusesem bucuria sa il mai vizitez in trecut.

Ca si prima data, am tercut podul care separa orasul “nou”, cu blocuri cam ponosite, magazine si parcuri solitare, de cetatea “veche”, unde lucrurile cu adevarat interesante asteapta sa fie descoperite. Ca sa ajungi la cetate, trebuie sa urci cateva scari – un urcus placut, insa, iar privelistea panoramica de deasupra orasului merita cu prisosinta caloriile pierdute!

Sus, treci prin arcada de piatra care strajuieste intrarea si pasesti in cetate. Inca de la inceput simti ca ai facut un pas inapoi in timp (pana in secolul al XIII-lea, ca sa fim exacti). O retea de stradute pietruite (atentie la pantofi!) serpuieste in fata, dar primul lucru pe care il veti vedea aici este Turnul cu Ceas.

Acoperisul este cea mai impresionanta structura a sa, construit fiind in stil baroc pe la sfarsitul anilor 1600. Acum, turnul adaposteste un mic muzeu pe care il puteti vizita.

Dupa aceea, veti avea timp indeajuns sa vizitati si celelalte 8 turnuri: Turnul Tabacarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Fierarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cositorarilor si Turnul Franghierilor.

Aici se incheie prima parte a jurnalului de vacanta de azi cu un sfat: transportul spre Transilvania e destul de dificil, asa ca un mod ideal de a salva timp si bani e sa inchiriezi o masina!

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged . Bookmark the permalink.