O excursie de iarna in Maramures

O excursie de iarna in Maramures

Zona Maramuresului a fost in nenumarate randuri listata printre cele mai frumoase si ofertante zone de a face turism in Romania, asa ca astazi va invitam sa pasim putin mai aproape de inima unui taram de poveste si sa planuim o excursie de iarna in Maramures.

Departe, “unde se agata harta in cui”, veti gasi statiunea balneara Ocna Sugatag, pe locul unei foste ocne de sare, inconjurata de 8 lacuri, paduri si relicvele unui timp mitic. Sunteti invitati sa vizitati Biserica de Lemn, dar si rezervatiile naturale Taul Morarenilor si Padurea Craiasa.

Multi dintre cei ce cauta Ocna pentru tratament, iar alegerea lor se indreapta catre bazinele cu apa minerala calda de la Baile Noi, ca si de Baile Vechi, un vechi lac balnear reabilitat cu apa sarata.

La doar o jumatate de ora cu masina puteti vizita Sighetu Marmatiei, unde cei ce agreaza excursiile culturale pot alege sa exploreze muzeele din oras. Vechea si temuta Inchisoare Sighet, unde au fost intemnitate si exterminate elitele Romaniei de catre comunisti este acum un muzeu care poate fi vizitat. Pentru cei ce cauta un loc mai linistit, tot in Sighetu Marmatiei se poate vizita Muzeul Satului Maramuresan, un monument in aer liber al etnografiei, unde puteti invata multe despre istoria, traditiile si arhitectura lumii rurale.

Casa-Muzeu Dr. Ioan Mihalyi de Apsa si Muzeul Etnografic al Maramuresului sunt de asemenea puncte de interes turistic in oras. De asemenea, cultura ebraica este pretuita in Sighetu Marmatiei, unde puteti vizita frumoasa Sinagoga si Muzeul Culturii Evreiesti.

O expeditie in munti este de asemenea o optiune excelenta, iar Muntii Tibles-Gutai aflati in apropiere au frumuseti fara de seaman de dezvaluit.

O excursie de iarna in Maramures este posibila daca inchiriati o masina sau daca rezervati online un transfer. Ca de obicei, va incurajam sa calatoriti cat mai mult in tara si sa va bucurati de fiecare clipa de ragaz!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , , . Bookmark the permalink.