Sa descoperim Giurgiu!

Sa descoperim Giurgiu!

Ne gandim oare care este centrul Munteniei? Nici pe departe vreo destinatie montana ci… Giurgiu, resedinta judetului cu acelasi nume. Este, de altfel, si cel mai mare oras din judet si, desi nu pare de la prima privire, o destinatie turistica de luat in seama. Sa descoperim Giurgiu!

Hadeti sa vedem impreuna cateva dintre obiectivele turistice din oras si din apropierea sa:

Turnul Ceasornicarului dateaza din secolul al XVIII-lea, cand a fost ridicat de turci pentru a servi de punct de observatie. Un secol mai tarziu, turnului i s-a adaugat un ceasornic gigant, care arata ora si astazi. Turnul se inalta falnic deasupra Pietei Unirii. A fost reconstituit in 2007 si este un monument istoric.

Cel mai important muzeu dedicat traditiilor romanesti din zona este Muzeul de Etnografie si Arta Populara a Campiei Romane. Este localizat in comuna Floresti-Stoenesti si este adapostit intr-o cladire patrimoniu brancoveneasca, datand din anii 1710. Marele vornic Gavril Druganescu a ridicat aceasta cladire cu mult drag si maiestrie, iar astazi cele 13 camere gazduiesc muzeul care cuprinde sute de exponate (numarand ceramica, port traditional, tesaturi, unelte). Merita vizitat indiferent de anotimp!

Datand din secolul al XIV-lea, Cetatea Giurgiu se intinde in partea sudica a actualului oras. Pentru a stavili avansarea turcilor in sudul Dunarii, romanii au ridicat aceasta cetate cu rol defensiv. Astazi ruinele cetatii inca zambesc in soarele orasului si pot fi vizitate si fotografiate oricand.

Una din cele mai cunoscute lacasuri de cult din tara, Manastirea Comana dateaza din anul 1461 si este ctitoria lui Vlad Tepes. Moartea violenta a domnitorului Vlad Tepes si mormantul lui misterios au starnit multe controverse. Dar o ipoteza plaseaza mormantul acestuia la Manastirea Comana.

Pe langa aceste frumoase atractii, judetul Giurgiu mai are cu siguranta multe de aratat. Cu inchirieri auto Giurgiu puteti explora orasul si imprejurimile sale… la cheie.

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged . Bookmark the permalink.