Targoviste, un scurt ghid turistic

Targoviste, un scurt ghid turistic

Ce stim despre acest mic oras cu o istorie atat de bogata? Astazi va prezentam Targoviste, un scurt ghid turistic.

Resedinta de judet si cel mai mare municipiu al Dambovitei, Targoviste este un orasel cochet cu o istorie deosebit de bogata. De numele sau se leaga personalitatea domnitorului legendar Vlad Tepes.

Targoviste a fost resedinta domneasca a Tarii Romanesti intre anii 1396 si 1714. In evul mediu, orasul a fost un important targ, un centru cultural, economic, cu importanta strategica politico-militara.

Macarie, primul mester tipograf din Valahia, a lucrat la prima tiparnita din tara in Targoviste. “Liturghierul” din 1508 si “Evanghelierul” din 1512, scrise in slavona, au fost tiparite aici.

Orasul sta pe un platou de 260 de metri inaltime, tronand deasupra Vaii Ialomitei. Este un loc frumos, intr-un cadru natural deosebit. De asemenea, este un loc perfect pentru o excursie de o zi (sau mai multe).

Complexul muzeal Curtea Domenasca este prima oprire. Istoria Tarii Romanesti este reconstituita intre zidurile trainice ale Bisericii Domnesti, ale Palatului Petre Cercel si ale Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti. De asemenea, in aceeasi zona puteti vizita si fotografia Turnul Chindiei, simbolul orasului. Se pare ca inca din vremea lui Mircea cel Batran se ridica aici o curte domneasca. Pe de alta parte Turnul in sine a fost ridicat de Vlad Tepes, care a rezidat aici in timpul domniei sale.

Daca sunteti insotiti de cei mici in excursie, dati o raita si pe la Gradina Zoologica din Targoviste! Lei, tigri, lupi, caprioare si chiar un hipopotam pitic va asteapta aici.

Mitropolia Targoviste si frumosul Parc al Mitropoliei completeaza o excursie de neuitat. Daca si vremea tine cu voi, totul va fi cu adevarat perfect!

De asemenea, puteti apela la inchirieri masini Targoviste pentru a avea cea mai buna optiune de transport pe parcursul calatoriei.

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.