Bilantul verii 2015: rezultate record pe litoralul romanesc

Bilantul verii 2015: rezultate record pe litoralul romanesc

Acum ca zilele s-au scurtat, bate vantul, iar soarele se ascunde tot mai des pe dupa nori, am ajuns la momentul in care trebuie sa facem bilantul verii 2015: rezultate record pe litoralul romanesc se inregistreaza, lucru imbucurator, care ne face sa speram la un an 2016 cel putin la fel de fortuit.

O analiza KeysFin ne dezvaluie succesul sezonului litoral 2015 pentru afacerile dobrogene. Concret, zeci de firme locale care activeaza in domeniul turismului, al transportului si al constructiilor au cules roade bogate de pe urma business-ului lor.

Care e, totusi, cheia acestui surprinzator succes? Paradoxal, analistii KeysFin explica modul in care criza a adus aceasta semnificativa crestere de 50%, cel putin in domeniul constructiilor, prin ieftinirea terenurilor. Astfel, in 2015 s-au obtinut aproape 500 de autorizatii de constructie in regiune.

Dezvoltarea infrastructurii HORECA (vorbim aici despre logistica hoteliera, restaurante, cafeneele, fiind practic acronimul pentru industria ospitlitatii) a avut de asemenea un cuvant de spus. Mamaia ramane cea mai elitista, dar si cea mai populara statiune de la tarmul romanesc al Marii Negre. Dar dezvoltarea este vizibila si in alte statiuni.

De asemenea, turismul de weekend a crescut mult. In aceasta vara, s-au inregistrat weekend-uri cu peste 400.000 de turisti in statiunile de la Marea Neagra. Acest lucru a dus la o crestere a cererii de  transport de asemenea. Spre exemplu firmele de rent a car Constanta au avut flotele rezervate timp de saptamani intregi. Cei ce au apelat la un transfer de la Aeroportul din Constanta au fost de asemenea numerosi, mai ales ca Romania a inceput sa primeasca din ce in ce mai multi turisti internationali.

Oare putem visa ca, in cativa ani, sa ajungem ca Litoralul romanesc sa atraga atatia turisti ca statiunile vecinilor nostri bulgari? Investitiile imobiliare din anul acesta ne dau cu siguranta sperante!

Share
This entry was posted in Constanta, Constanta Aeroport, Rent a car Romania and tagged . Bookmark the permalink.