Canionul Sapte Scari

Canionul Sapte Scari

Pentru cei ce vor sa sarbatoreasca apropierea verii cu o excursie la munte, e bine de retinut ca, printre destinatiile montane indragite de romani, se numara Canionul Sapte Scari.

Canionul Sapte Scari din judetul Brasov este un defileu sapat in piatra calcaroasa milenara (jurasica, de fapt) a muntilor Piatra Mare. atractia turistica a fost redeschisa relativ de curand si este vizitata de sute de oameni in weekendurile calde de vara. Ca sa ajungi in varf, urci cele sapte trepte. “Floare la ureche”, ati zice, nu? De fapt, inaltimile lor variaza intre 2.5 si 15 metri, asa ca ascensiunea e putin mai problematica decat urcatul unei scari. Dar nu trebuie sa va temeti. Canionul a fost special amenajat, asa ca e perfect sigur sa urcati scarile montate si nu e necesar vreun echipament montan special.

Lungimea totala a defileului este de 160 de metri. Defileul nu e intreaga atractie. Cascada Sapte Scari este de asemenea absolut spectaculoasa. Apa sipotitoare si racoroasa este ideala in zilele caniculare de vara.

Cea mai importanta intrebare: cum ajungem la Canionul Sapte Scari? Cea mai simpla modalitate de a ajunge acolo este prin localitatea Timisu de Sus, pe DN 1. Din Brasov, cu Brasov rent a car, puteti conduce o masina excelenta inchiriata de acolo.

Ce se poate vizita in zona? Ei bine, Canionul Sapte Scari este tehnic (si practic, de fapt) localizat in judetul Brasov. Dar este la o aruncatura de bat (sau la un scrasnet de roti de masina, mai bine zis) de frumoasa zona Valea Prahovei. Foarte aproape este statiunea montana Busteni. Aici puteti vizita Palatul Cantacuzino sau puteti opta pentru o drumetie pe traseele bine marcate din padure.

De asemenea, ceva mai departe, puteti vizita orasul Brasov, un vechi “burg” german de o deosebita frumusete si importanta istorica.

O excursie ideala!

Share
This entry was posted in Brasov and tagged . Bookmark the permalink.