O vizita la Brasov

O vizita la Brasov

Vara se apropie de final – chiar daca noi nu prea vrem sa recunoastem acest lucru – asa ca m-am gandit ca astazi sa va plimb pe unde am ajuns, macar in treacat, de curand. Hai sa facem o vizita la Brasov!

Romania are atat de multe de aratat si sunt zeci de destinatii interesante si inedite pe care merita sa le exploram. Dar sa recunoastem, cateodata vrem doar “sa mergem la sigur”. De fiecare data cand trebuie sa plimb pe cineva din strainatate prin tara sau cand pur si simplu caut o destinatie de excursie cunoscuta, unde sa ma simt excelent, spun “Brasov” si am gasit raspunsul.

Asa ca Brasov a fost destinatia in acea zi insorita de vara. Am plecat de dimineata si am ajuns acolo relative devreme, ca sa ma pot bucura de cat mai multe ore de hoinarit. De la gara, am luat un autobuz si am mers pana in centru, dincolo de Primarie. M-am plimbat prin frumoasa Piata Sfatului, unde am hranit porumbeii atat de prietenosi si durdulii cu niste snacksuri.

Apoi am vizitat Biserica Neagra. Costul de intrare a fost 8 lei, dar cum nu toti cei din grup o vazusera, am decis sa o revizitez si eu. Astazi, Biserica Neagra, construita in stil neogotic, adaposteste atat cultul catholic, cat si pe cel protestant si serveste de asemenea ca sala de recital pentru diverse evenimente muzicale.

Ne-am pierdut apoi prin labirintul de stradute inguste si intortocheate si cladiri vechi si am oprit la un restaurant in aer liber la o bere si o pizza.

Am urcat spre Turnul Alb si Turnul Negru mai apoi, pentru a da jos caloriile acumulate la masa si apoi am facut o plimbare prin parc inainte de a ne indrepta cu regret, dar cu zambetul pe buze, spre casa.

Ne-am propus ca data viitoare sa inchiriem o masina in Brasov pentru a merge dincolo de limitele orasului. E mult de explorat!

Share
This entry was posted in Brasov and tagged . Bookmark the permalink.