Muntenia e frumoasa! – Partea a II-a

Muntenia e frumoasa!

In Partea a II-a, aprofundam subiectul abordat si data trecuta: Muntenia e frumoasa!

Sunt prea multe destinatii care merita atentia noastra, dar incercam sa ne concentram cel putin asupra catorva. Ne gandeam sa va mai oferim cateva sugestii de vacanta.

Stiati ca pe raul Calnau, prin Buzau, exista un strat milenar de roci (de aproximativ 11 milioane de ani) numit Zidul Uriasilor? Acest zid de roci, daca se poate numi astfel, include frumoase incrustatii in forma unor fosile de scoici si mici animale, relicvele unei plaje a de mult secatei mari Pratethys.

Am mai vorbit despre Sinaia, Bucegi si Predeal, dar tot pe frumoasa Vale a Prahovei se mai gaseste o localitate deosebit de frumoasa: Azuga. Statiunea de la poalele Bucegilor este deosebit de frumoasa pe orice timp, dar este spectaculoasa in special iarna, fiind si prima statiune din Romania cu o partie omologata international. Pasionatii de schi si sanius din Romania si din strainatate vin pentru partiile Sorica, Cazacu si La Stana.

Si ca tot vorbeam de frumosii nostri munti, daca inchiriati o masina din Bucuresti puteti strabate frumosul Parc Natural Bucegi, depozitar al Muntelui Omu, al Babelor si al Cotei 2000, precum si al multor monumente naturale din flora si fauna bogata a Carpatilor.

O excursie in familie la Balea Lac, cel mai intins lac glaciar din tara, va poate aduce multa bucurie. Apa lacului este de un albastru deosebit, cu tente de smarald, iar limpezimea ei face vizibilitatea posibila pana la 8 metri. Fundul lacului este acoperit cu nisip si pietris, dar si stanci razlete.

In apropiere de lac se gaseste un alt monument al naturii, Cascada Capra. Se gaseste tot in inaltii Munti Fagaras si are o cadere de mai bine de 40 de metri. La vreo 4 kilometri distanta se gaseste si Barajul Vidraru, construit pe raul Arges.

Share
This entry was posted in Bucuresti and tagged . Bookmark the permalink.