Cele mai frumoase 5 destinatii necunoscute din Romania

Cele mai frumoase 5 destinatii necunoscute din Romania

Venirea toamnei nu este sfarsitul lumii! Inca va puteti planui o iesire de weekend sau chiar o vacanta in tara. Din pacate, cand vorbim despre vacante, de obicei alegem o destinatie traditionala: Mamaia, Costinesti, Sinaia, Brasov. Desigur, toate acestea sunt locuri minunate din tara, dar exista si obiective neglijate. Asadar, astazi vom vorbi despre cele mai frumoase 5 destinatii necunoscute din Romania.

1.Intre Otelul Rosu si Caras-Severin, puteti descoperi, alaturi de persoana iubita, un colt idilic de lume. Tunelul Dragostei a fost frecvent atribuit Ucrainei, dar desi un loc similar exista in tara vecina noua, aceasta destinatie se gaseste pe teritoriul Romaniei, la 10 km distanta de Caraseverin.

2. Castigand o popularitate mai degraba trista in ultima vreme din cauza situatiei cailor salbatici care traiesc aici, Padurea Letea din judetul Tulcea este a doua destinatie in topul nostru. Intr-un peisaj paradiziac, printre frasini, tei inmiresmati si orhidei, vietuiesc in pace zeci de specii de pasari (ca soimuletul de seara, pupaza sau vulturul codalb) si 2500 de cai salbatici – care din fericire au fost salvati.

3. Soveja a fost atestata documentar pentru prima data in secolul XVII. Astazi, comuna vranceana de 2000 de locuitori constituie un loc unic in Europa. Astfel, Soveja si-a capatat faima de statiunea cu aerul cel mai ozonat de pe continent.

4. Parte a Parcului National Cheile Nerei, Cascada Bigar este o noua varianta inedita de vacanta. Incadrata de World Geography printre cele mai frumoase cascade din lume, Bigar atrage mii de calatori straini anual, dar este in mod surprinzator practic necunoscuta de catre romani.

5. Intr-un cadru montan spectaculos, calea ferata Oravita – Anina, datand din anul 1863, egaleaza in frumusete faimoasa cale ferata maramureseana Mocanita.

Va incurajam calduros sa explorati aceste frumoase 5 destinatii necunoscute din Romania oricand. Daca nu aveti un mijloc de transport la dispozitie, puteti inchiria o masina si calatori oriunde in tara.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.