Craiova, orasul… fantanilor

Craiova, orasul… fantanilor

Ne-am tot gandit pe unde sa ne mai plimbam in toamna aceasta si am ales Craiova, orasul… fantanilor.

Haideti sa le aflam povestea!

Dincolo de muzee, parcuri si restaurante, in Craiova exista cateva atractii mai inedited, si anume cateva frumoase fantani, fiecare cu povestea sa.

Pe Calea Severinului, in orasul Craiova, puteti admira Fantana Obedeanu. Fantana, construita in 1756 de Stanca Obedeanu in memoria sotului sau Constantin, pierdut cu un an in urma, este un monument istoric si una dintre cele mai importante atractii turistice din oras.

Dar Fantana Popova are o istorie si mai veche, fiind atestata documentar in anul 1613. Pe atunci se numea „Fantana Basarabestilor”. De-a lungul deceniilor urmatoare, fantana a fost renovata de Matei Basarab si de Alexandru Ipsilanti. O pisanie amplasata de Matei Basarab si de Doamna Elina se afla pe fatada vestica, iar sus este o placuta care atesta restaurarea.

In Craiova, ne mai putem stinge setea (de curiozitati istorice, macar) la Fantana Jianu, construita pe la 1800 de catre boierul Hagi Stan Jianu. Traditia spune ca faimosul haiduc Iancu Jianu a poposit langa aceasta fantana – poate de aceea si numele strazii pe care se gaseste este Iancu Jianu. Ca punct de reper, puteti lua Gradina Botanica invecinata. Familia Macedonski locuia in apropiere, asa ca peisajul idilic in care este amplasata fantana par a-l fi inspirit pe marele poet.

Fiecare oras are ceva unic, iar povestea orasului Craiova nu ar fi aceeasi fara de ale sale frumoase fantani. Acestea sunt doar cateva dintre atractiile turistice pe care le puteti admira aici, in vechiul oras al lui Mihai Viteazul. Intreaga regiune merita atentie, dar ca de obicei, noi nu vrem decat sa va “tachinam” imaginatia pentru moment. Asa ca va lasam sa explorati voi in continuare orasul si va recomandam sa inchiriati o masina in Craiova – preturile sunt accesibile si merita sa va bucurati de libertatea de miscare!

Share
This entry was posted in Craiova and tagged , . Bookmark the permalink.