Oltenia e frumoasa!

Oltenia e frumoasa!

Dincolo de bancurile care se spun despre olteni, de legendele locale si de alte astfel de idei, Oltenia e frumoasa! Este una dintre cele mai ofertante zone turistice din Romania, de fapt, asta daca stii unde sa cauti.

Iata numai cateva dintre opririle obligatorii de pe traseul unui circuit pe pitoreasca Vale a Oltului.

Prima oprire va fi “capitala” Olteniei, Craiova. De aici puteti inchiria o masina cu Craiova rent a car si veti avea ocazia sa vizitati un oras micut, cu un centru compact si incantator si cu multe atractii turistice condensate. Aproape de idilica vila a poetului Macedonski, Fantana Jianului, construita in secolul XVIII de catre un boier de prin partile locului, este una din cele mai admirate atractii turistice oltenesti.

Ridicata in secolul XV si restaurata in 1699 de Constantin Brancoveanu, Casa Baniei este cea mai veche cladire din oras. Gazduieste si azi evenimente, expozitii si proiectii de film, dupa ce a servit drept centru administrativ si muzeu al orasului Craiova.

O recomandare aparte este Muzeul de Arta din Craiova – pentru ca avem nevoie de o clipa de frumos in fiecare zi!

In satul Hobita, judetul Gorj exista o casa unica. Aici s-a nascut si a crescut marele nostru artist Constantin Brancusi. Ridicata prin 1870, Casa Memoriala Constantin Brancusi adaposteste scrisori, poze si documente care reconstituie viata sculptorului roman.

Orasul creatiei lui Brancusi, Targu Jiu, merita o zi dedicata special. Dupa o plimbare prin Parcul Constantin Brancusi, unde va veti saruta alesul sub Poarta Sarutului si va veti bucura de liniste la Masa Tacerii, puteti porni spre Coloana Infinitului. Aceasta se gaseste pe Calea Eroilor, Via Sacra.

La 5 kilometri de aici, puteti face un nou popas la Manastirea Tismana. Este unul dintre cele mai vechi si frumoase complexe monahale din tara noastra. Daca sunteti osteniti, puteti poposi peste noapte aici, inainte de a va continua incursiunea prin frumoasa regiune Oltenia!

Share
This entry was posted in Craiova and tagged . Bookmark the permalink.