Ford Craiova strange cureaua

Ford Craiova strange cureaua

De mult se zvoneste cum ca Ford Craiova strange cureaua, dar acum stirea devine oficiala si inevitabila. Practic unul din cinci dintre angajatii uzinei Ford de la Craiova sunt pe cale de a fi concediati pana la finele anului in curs.

Situatia, totusi, nu este pe atat de sumbra pe cat pare. In fapt, Ford Romania pune in practica un program de asa-numita “incetare voluntara: a contractului de munca. “Campania” se desfasoara pana la 18 decembrie si orice angajat se poate inscrie pana la aceasta data. Exista si compensatii: cei 680 de lucratori vor primi de la 16 la 24 de salarii compensatorii la plecare. Si avand in vedere ca un salariu mediu in uzina se ridica la aproape 2000 de lei, suma inaintata este destul de semnificativa.

Dupa restructurarea de personal, anul viitor, vor mai ramane doar in jur de 2500 de angajati in cadrul fabricii Ford Craiova. Situatia de anul acesta nu este fara precedent: anul trecut si cu doi ani in urma, programe similare au facut ca 400 de salariati sa fie disponibilizati (per fiecare an).

Aceste masuri nu vin “din senin”. Din toamna 2014, divizia europeana a manufacturierului auto American Ford a fost preluata de Jim Farley, a carui misiune este de a reduce pierderile si a creste profitul global al companiei. In Romania, in primele zece luni ale anului in curs s-au produs sub 46.000 de unitati, in scadere cu 27% fata de anul trecut in acelasi interval, conform informatiilor relatate de Ziarul Financiar.

Ford ramane in topul preferintelor romanilor, care cumpara, inchiriaza si inmatriculeaza anual modelele companiei care acum un secol a transformat masina dintr-un lux intr-o simpla comoditate accesibila publicului larg. In prezent, insa, pe piata mondiala atat de competitiva, masuri uneori grele trebuie sa fie luate. Din pacate, Ford Craiova sunt printre cei care vor simti aceste efecte in mod direct.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Craiova, Inchirieri masini, Rent a car Romania.