Moldova e frumoasa! – Partea a II-a

Moldova e frumoasa! - Partea a II-a

Si pentru ca toate aceste locuri unice au avut nevoie de un nume… Moldova e frumoasa! In partea a II-a a incursiunii noastre prin plaiurile mioritice moldovenesti o sa descoperim noi frumuseti locale care merita explorate cu proxima ocazie.

Cine nu a cititi “Amintiri din copilarie”? Creanga era de acord, se pare cu Marcel Proust, plecand in felul sau “in cautarea timpului pierdut”, glorificand melancolicele aminitiri ale unei copilarii pierdute si reconstituite idealizat si amuzant. La Iasi puteti vizita Bojdeuca Ion Creanga, unde marele scriitor moldovean si-a trait in tihna ultimii ani din viata, intre 1872 si 1889. Muzeu inca din anul 1918, casuta este modesta dar frumoasa, cu doua odai mici si cerdac si cu aroma de amintiri.

Tot in Iasi puteti vizita frumoasa Gradina Botanica si Palatul Culturii, constructie neogotica monumentala inaugurata in anul 1926. Pentru a admira toate aceste frumuseti, puteti inchiria o masina cu Iasi rent a car si astfel puteti strabate intreaga Moldova in lung si in lat in cautarea celor mai frumoase locatii.

In drumul vostru, poate veti ajunge si in Targu Jiu, unde puteti vizita Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu, unde si-a trait copilaria eroina romanca a Primului Razboi Mondial.

La Bacau, puteti vizita Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, un planetariu unde puteti admira expozitia astronomica, expozitii temporare si o sala mare de spectacole.

Tot la Bacau puteti vizita Casa Memoriala George Bacovia. Este o vizita imperativa, in special daca sunteti fani ai poeziei.

In statiunea Bicaz, Izvorul Muntelui (cunoscut si ca Lacul Bicaz) este cel mai mare lac artificial din tara. Dar originea sa nu ii rapeste frumusetea. Pastravi si babusti il numesc “acasa”, pe cand sute de vizitatori vin aici in cautarea regasirii sanatatii si dorind sa isi reincarce bateriile.

Share
This entry was posted in Iasi and tagged . Bookmark the permalink.