Merita sa vizitati Resita!

Merita sa vizitati Resita!

Dincolo de destinatiile de vacanta arhi-cunoscute in Romania, exista zeci de locuri sub-apreciate, dar cu nimic mai prejos de ceea ce numim turismul “mainstream”. Merita sa vizitati Resita!

Cel mai de seama oras al judetului Caras-Severin, Resita este un loc de intersectie al culturilor si religiilor, un univers cosmopolit, unde romani, germani, magiari, croati si sarbi traiesc in armonie. Atestat documentar in secolul XV, Resita a pastrat aerul linistit si liberal al unei localitati amplasate pe valea raului Barzava.

Industria a jucat un rol important in istoria Resitei, in special cand vorbim despre productia de trenuri si locomotive. Uzinele Domeniilor din Resita au construit locomotive inca din anii 1920, impunand Romania pe piata de profil. Resita este de asemenea recunoscuta pentru industria siderurgica, producatoare de masini si chimica.

Si totusi, Resita este mai mult decat un oras industrial. Exista multe atractii turistice in oras si in imprejurimi care merita toata atentia noastra.

Infiintat in 1959, Muzeul de Istorie al Banatului Montan vorbeste pe indelete despre istoria locala. Casa de Cultura a Sindicatelor, Palatul Cultural si Teatrul G.A. Petculescu sunt principalele locatii la care se organizeaza evenimente in oras, iar Podul de la vama va va oferi imaginea primului pod sudat si nituit in Romania.

Muzeul de locomotive cu abur este o populara atractie locala, bineinteles. Aici puteti admira modele produse intre anii 1872 si 1959.

Daca va doriti o zi in aer liber, puteti vizita Gradina Zoologica “Ion Crisan” in Resita. In imprejurimi, va recomandam statiunea de schi Semenic, Lacul Secu sau Pestera Comarnic (cea mai lunga din Banat). De asemenea, daca cautati un studiu antropologic, puteti sa va plimbati prin Lindenfeld (“Campul cu Tei”), un idilic sat parasit.

Daca si voi credeti ca merita sa vizitati Resita, va invitam sa inchiriati si o masina in Resita pentru a va putea bucura de o vacanta perfecta aici!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania, Resita and tagged , . Bookmark the permalink.