Merita sa vizitati Targu Mures!

Merita sa vizitati Targu Mures!

In ultimii ani, regiunea Transilvania a avut parte de o popularitate din ce in ce mai mare ca destinatie turistica nationala si internationala. Atmosfera cosmopolita, arhitectura in stil german, natura si istoria locala reprezinta motive pentru care oamenii sunt fascinati de Ardeal. Merita sa vizitati Targu Mures! Sa vedem de ce.

Targu Mures, resedinta si cel mai mare oras din judetul Mures, este punctul de intersectie al diverselor culturi si grupuri etnice. Este si al saselea oras ca marime in Transilvania. O serie de atractii turistice importante merita atentia noastra, atat cele din orasul Targu Mures, cat si destinatiile din imprejurimi.

Cetatea Medievala atrage turisti romantici si calatori interesati de istorie din tara si strainatate. A fost ridicata in secolul al XVII-lea pe locul unui castel al voievodului Bathori Istvan, ridicat la sfarstul secolului al XV-lea si distrus de invazia turcilor si tatarilor in 1601. Cetatea Medievala de la Targu Mures era o reduta in toata regula, cu un sant adanc de 8 m si lat de 10 m, cu 7 bastioane dedicate breslelor (cizmari, lacatusi, croitori, blanari, macelari, croitori). Cetatea include o Biserica Reformata.

Targu Mures este casa pentru diverse nationalitati, asadar si religiile acestora sunt reprezentate democratic. Exista biserici catolice, reformate si ortodoxe. Biserica de lemn a fost construita intre 1793 si 1794 cu un acoperis din sindrila. Interiorul si iconostasul au fost realizate in anul 1814 de Bon Vasile si Popa Nicolae. Daca doriti un moment de pace, merita sa popositi aici macar pentru cateva clipe.

Biblioteca Teleki a fost construita la inceputul secolului al XIX-lea de contele si omul de stiinta de talie europeana Teki Samuel. A fost prima biblioteca publica din Romania. Patrimoniul bibliotecii include colectia Teleki de 40.000 de volume, colectia Bolyai (80.000) si 90.000 de volume din partea Colegiului Reformat.

Alte obiective turistice includ Gradina Zoologica, Teatrul si Palatul Culturii. Pentru a descoperi tot ce orasul are de oferit, puteti apela la rent a car  Targu Mures si vizita intreaga regiune.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania, Targu Mures and tagged , , . Bookmark the permalink.