O destinatie cu …buchet, Drumul Vinului

O destinatie cu ...buchet, Drumul Vinului

Nu e nevoie de foarte multa planificare cand vine vorba despre a organiza o excursie sau un circuit de weekend. Astazi o sa incercam sa demonstram aceasta vorbind despre O destinatie cu …buchet, Drumul Vinului.

Notiunea unui circuit alcatuit din drumuri turistice parcurgand diverse zone de viticultura pare destul de nastrusnica. A fost, de fapt, planuita si implementata de domnul Dan Matei Agathon, actualul fost ministru al Turismului, in anii 2000. Fondurile Uniunii Europene au fost accesate pentru acest pitoresc drum, dar pentru ca politica la noi este… caragialesca, drumul a necesitat reparatii capitale curand dupa a sa inaugurare, pentru ca lucrarile efectuate au avut o calitate discutabila. Circuitul porneste in vestul judetului Buzau si trece de la est catre vest prin Prahova.

Drumul incepe in Buzau, in localitatea Ciuta, trece pe DN10 pana la Manastirea Ciolanu, trece pe langa o tabara dedicata sculpturii in Magura, respiram aerul curat din Breaza si Sarata-Monteoru. Deja ajunsi in Prahova, Drumul Vinului se intinde sinuos pe o distanta de aproape 60 de km, de la Mizil prin Tohani, Ceptura, cramele de la Urlati, viile de la Valea Calugareasca, Bucov, Boldesti, Plopeni, pana la Filipestii de Padure.

Pe parcurs, veti putea vizita domenii si crame unde se pot degusta cele mai alese vinuri din productia locala. Ca sa dam cateva exemple, Domeniile Tohani si Dealu Mare, Cramele Budureasca, Galewood sau Rovit Valea Calugareasca pot fi vizitate in judetul Prahova. Marci de vin indragite, ca de exemplu Sange de Taur, Dracula, Budureasca si Vinul Voievodului sunt produse aici si detin premii si medalii pentru buchetul si calitatea lor.

Desigur, bauturile nu sunt singura atractie, chiar daca vorbim aici despre un Drum al Vinului. Printre obiectivele turistice care va vor intampina pe parcursul traseului, amintim Palatul Cantacuzino, Palatul Micul Trianon, Manastirea Zamfira si Schitul Sfanta Maria, Conacul Bellu si multe pensiuni si hoteluri la care puteti poposi.

Veti avea nevoie de o masina pentru acest circuit, asa ca Inchirieri Masini Ploiesti va pot pune la dispozitie una.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Ploiesti, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.