O excursie la Busteni

De maxi-weekend-ul care a trecut, ne-am petrecut doua zile la munte alaturi de prieteni, asa ca m-am gandit sa va propun si voua o excursie la Busteni.

Muntii Carpati de la noi sunt un univers fascinant, salbatic si minunat. Depinzand de cat de multi banuti ai de cheltuit si de cat de “de amploare” sunt planurile pe care ti le faci, o sa te bucuri de o excursie de o zi sau de o saptamana de vis pe Valea Prahovei, una dintre cele mai atractive zone turistice de la noi.

Prima oprire recomandata ar fi la Ploiesti car rental de unde trebuie sa iti ridici masina de inchiriat. Astfel echipat, esti cu un pas mai pregatit sa ajungi la munte. Daca ai ocazia sa eviti nebunia din weekend sau de la zile libere, incearca sa o faci! O excursie in timpul saptamanii o sa fie mult mai relaxanta, soseaua va fi mai libera, iar muntele mai linistit si mai putin populat – lucru care parca ii sporeste farmecul solitar.

Daca sunteti oameni ai muntilor, merita sa va aventurati la o drumetie “soft”. Din oras, de la poalele muntelui, pana la Cascada Urlatoarea se urca prin padure pret de mai putin de o ora. Drumul e marcat si cat se poate de sigur pentru o padure adevarata pana la urma.

Puteti de asemenea urca pe Jepi daca doriti, depinzand de cat de pregatiti sunteti fizic.

Pentru cei ce doresc o delectare culturala mai degraba decat activitati sportive, atractia principala in Busteni este Castelul Cantacuzino, astazi muzeu si galerie de arta. Castelul construit la inceputul secolului XX de “Nababul”, Printul George Grigore Cantacuzino.

Domeniul este foarte frumos, se poate vizita, in curte puteti sa va incercati indemanarea la tras cu arcul sau cu pusca cu dopuri, iar in spatele domeniului este un bar lounge in aer liber unde puteti savura un cocktail, o bere sau un frappe pentru a incununa o excursie de succes.

 

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.