Pentru ce se suspenda permisul auto 30 de zile

Pentru ce se suspenda permisul auto 30 de zile

Ne-am obisnuit sa ne intalnim aici pentru un moment fericit de “online traveling”, iar subiectele pe care le abordam sunt de obicei relaxante si fericite. Totusi, merita sa redevenim si seriosi din timp in timp, asa ca astazi vom incerca sa raspundem la o intrebare spinoasa: Pentru ce se suspenda permisul auto 30 de zile.

Suspendarea persmisului de sofat pe o perioada anume de timp este una din cele mai temute sanctiuni pentru toti soferii, in special pentru cei care depind de masina la locul de munca sau in viata de zi cu zi. Stim cu totii, condusul preventiv este cea mai buna metoda de a evita asa un destin.

Totusi, rare sunt “carierele” de sofer absolut neumbrite de incident. Suspendarea permisului pentru 30, 60 sau 90 de zile, in functie de caz, poate fi insotita de obligatia de a sustine un test de reguli de circulatie.

Testul legat de cunostintele regulilor rutiere este impus daca permisul a fost suspendat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice sau nerespectarea flagranta a regulilor de circulatie (trecut pe rosu, neacordarea prioritatii ce a condus la un accident de circulatie) sau daca faptele conducatorului auto au fost considerate o infractiune impotriva circulatiei pe drum public.

Iata si cazurile in care permisul e suspendat pe o durata de 30 de zile:

depasirea unei coloane de vehicule pe rosu sau la trecerea de cale ferata
nerespectarea regulilor de depasire si a semnelor si indicatiilor politistului
neacordarea prioritatii de trecere pietonilor
neacordarea prioritatii vehiculelor
neprezentarea la politia pe raza careia s-a produs un accident care s-a soldat cu pagube materiale.

Permisul se suspenda pentru 30 de zile si daca s-au acumulat 15 puncte de penalizare.

Asadar, dragi prieteni, principalul sfat ramane clasicul condus preventiv. Totusi, in cazul in care exista orice incident, este intotdeauna bine sa cunoastem legislatia in vigoare. Daca veti conduce cu atentie, sofatul va ramane una din cele mai mari placeri ale vietii urbane.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania.