Jazz si baroc: “Sunetul Muzicii” la Peles in septembrie 2015

Jazz si baroc: “Sunetul Muzicii” la Peles in septembrie 2015

Cred ca deja v-ati obisnuit cu politica noastra: muncim mult in timpul saptamanii pentru a ne bucura de weekenduri fericite si pline de evenimente frumoase. Recunoastem deschis ca incercam sa va cooptam molipsim si pe voi cu acelasi entuziasm, asa ca astazi ne-am gandit sa va vorbim despre jazz si baroc: “Sunetul Muzicii” la Peles in septembrie 2015.

Daca nu ati mai fost de mult prin Sinaia si vreti sa profitati de ultimele zile calde de (post-) vara de pe anul acesta, weekendul acesta este un moment excelent. Sambata, 26 septembrie 2015, incepand cu orele 16, primiti o invitatie regala la cea de-a cincea editie a evenimentului “Sunetul Muzicii”, un eveniment jazzistic organizat gratie Asociatiei Pro Valores, ExcesMusic, Radio Romania Cultural si Muzeului National Peles in sala de muzica a Castelului. New Landscapes sunt formatia care va sustine concertul. Cu o virtuozitate deosebita, muzicienii (Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian si Michael Acker – contrabas) vor combina teme de jazz cu aranjamente inspirate de bogatul folclor.

Daca ritmul animat si sunetul select al jazz-ului va vrajesc, lasati-va purtati de acordurile acestor deosebiti muzicieni si rasplatiti-le truda cu aplauzele voastre in weekendul care vine!

Dupa concert – sau inainte, cum doriti – puteti face o placuta plimbare prin padurile care imprejmuiesc frumosul Castel Peles. De altfel, aceasta bijuterie arhitecturala baroca de sfarsit de secol XIX merita vizitata de voi si prietenii vostri si ar trebui promovata, poate, mai mult international. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa si din lume, dupa cum cu siguranta v-am mai spus. Nu strica, totusi, sa va reamintim.

Sinaia este una dintre cele mai frumoase si mai accesibile statiuni montane din Romania. O paleta colorata de magazine elegante, restaurante si standuri se aliniaza de-a lungul bulevadrului principal, iar Parcul Sinaia este un loc minunat amenajat in care puteti respira in aer liber si curat si in miros proaspat de brad.

La inchirieri masini Ploiesti puteti gasi o masina la pretiri accesibile, lucru care va poate usura cu mult planul de excursie.

Share
This entry was posted in Ploiesti and tagged . Bookmark the permalink.