Romania, o destinatie istorica

Romania, o destinatie istorica

Vara inca nu s-a terminat, asa ca ne propunem sa calatorim, macar si virtual, prin toata tara. Astazi, spre exemplu, decoperim Romania, o destinatie istorica.

Sa ne incepem incursiunea din capital tarii, Bucuresti. Dezavuat si iubit in egala masura, vechiul Mic Paris si-a pierdut poate din stralucirea interbelica, dar pastreaza relicve ale secolelor trecute si are o importanta istorica notabila. Merita sa punctati pe harta voastra turistica Muzeul de Arta al Romaniei si Palatul Regal, dar si Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau si vestita Calea Victoriei. Cladiri vechi, istorice, gasiti sip e la fel de vestitul (partial notoriul chiar) Lipscani, in trecut un cartier al negustorilor, astazi adapostind foarte multe restaurant, baruri, dar si Curtea Veche.

Tot in Bucuresti, veti invata ca istoria Romaniei este legata indisolubil de viata satului. Acest lucru apare in literature romaneasca studiata in scoli (in operele scriitorilor Mihail Sadoveanu, Ioan Slavici, Liviu Rebreanu), dar si in muzee. Doua dintre acestea sunt in Bucuresti: Muzeul Taranului si Muzeul Satului, ambele meritand vizitate pentru valoarea lor antropologica si istorica, dar si pentru clipele de neuitat pe care le ofera calatorului care poposeste in universul atemporal al satului.

Cetatea de la Sighisoara este incadrata in Patrimoniul UNESCO. Datorita festivalului sau medieval, organizat annual, dar si pentru istoria si arhitectura sa, Sighisoara nu avea nevoie de vreo prezentare.

Este turism pur la tot pasul. In interiorul Cetatii, veti vizita Casa Vlad Dracul, Turnul, Casa Venetiana, Muzeul Armelor si Scarile Acoperite si mai mult decat orice, veti admira cladiri medievale, unele datand din secolele XII-XIII, inca locuite.

In apropiere de Sighisoara, puteti admira un oras puternic atat turistic, cat si industrial: Sibiu. De aici, daca doriti, puteti (si e indicat sa) inchiria o masina cu Sibiu car rental pentru a va bucura de libertatea de a calatori oriunde in judet si in tara.

Share
This entry was posted in Sibiu and tagged , . Bookmark the permalink.