Sibiu, din nou orasul cel mai frumos decorat de sarbatori

Dragi prieteni, nu e asa ca va era dor sa ne plimbam putin prin Romania?Si unde sa gasim mai multa frumusete si inspiratie decat in Transilvania? Facem astazi o scurta, dar incantatoare oprire in Sibiu, din nou orasul cel mai frumos decorat de sarbatori.

Sibiu, fosta capitala culturala a Europei si centru de seama ardelenesc, orasul se gaseste la intersectia dintre lumi, e un amestec eclectic de culturi si etnii, un loc binecuvantat cu o fascinanta istorie.

In Sibiu, ca si in Brasov, ma simt ca in vest – si nu ma refer doar la “vestul Romaniei”, ci al Europei in general.

Orasul are un deosebit aer cosmopolit si o arhitectura minunata.
Centrul vechi al orasului prinde viata iarna mai mult decat oricand, pentru ca aici se organizeaza Targul de Craciun an dupa an. Anul acesta targul va asteapta cu brate deschise intre 18 noiembrie 2016 si 3 ianuarie 2017.

Anul acesta este cel de-al zecelea, iar Piata Mare, centrul istoric al Sibiului vechi, este cea mai luminoasa si mai spectaculoasa dintre toate pietele din Romania.

Stiati ca primul Targ de Craciun a inceput ca o initiativa a unei reprezentante a Ambasadei Austriei si Municipalitatii Sibiului in anul 2007? Pe atunci Sibiul era capitala culturala europeana. In centrul orasului in Piata Mica s-au montat 38 de casute de lemn unde mestesugari, artisti si comercianti sa isi poata etala ofertele.

Astazi sunt 80 de casute in Piata Mare, se organizeaza ateliere si oamenii se inghesuie sa admire produsele naturale, expozitiile sau o cana de ciocolata calda.

Targul de Craciun din Sibiu atrage astazi mii de vizitatori din tara, dar si de peste hotare. Este inca un motiv pe care merita sa il luati in seama daca doriti sa gasiti momentul perfect pentru o excursie in Transilvania.

Un singur sfat am mai avea: inchiriati o masina in Sibiu pentru excursia planuita aici!

Share
This entry was posted in Blog, Sibiu and tagged , . Bookmark the permalink.