Tainele Bucegilor, Gaura din Rai

Tainele Bucegilor, Gaura din Rai

Un loc misterios, de o frumusete ireala, care a dat nastere a nenumarate legende si speculatii, acesti batrani munti raman o sursa de fascinatie pentru noi toti. Pentru astazi, ne-am gandit sa ne reamintim impreuna Tainele Bucegilor, Gaura din Rai.

Despre Muntii Bucegi, cu Sfinxul lor misterios (creat de efectele naturale sau de mana oamenilor… sau poate de o mana nevazuta?), cu tunelurile ascunse (secret masonic sau simpla speculatie?) si cu ciudatele, inexplicabilele fenomene naturale s-a vorbit si se va mai vorbi mult.

Dintre toate locurile ciudate si fascinante din Bucegi, Gaura din Rai e la loc de frunte. Deoarece specialistii si cei putini “alesi” care stiu despre aceasta nu au dorit sa dezvaluie locul exact, multi se intreaba daca “Gaura din Rai” exista cu adevarat.

Totusi, in popor se vorbeste de pe timpuri despre aceasta zona uluitoare, benefica, ancestrala si sacra, “gaura” dintre cer si pamant, o zona vrajita aproape de o pajiste inalta. In Muntii Bucegi se pare ca acest loc ireal exista aproape de Pestera Ialomicioara. Intinzandu-se pe o suprafata de cam 1 km patrat, locul are un magnetism diferit. Aceasta anomalie magnetica are efecte beneifce spectaculoase asupra trupului si mentalului uman. Se pare ca aici organismul pur si simplu nu oboseste, ci se revigoreaza chimico-fizic brusc. Proprietatile terapeutice ale locului, confirmate (desi in mod rezervat) de cercetatori, arata ca nu intotdeauna credintele populare sunt pura fantezie.

Inapoi in lumea ratiunii, motivele anomaliei magnetice sunt obscure. Se speculeaza ca reflexiile scoartei terestre si varii rupturi de falie ar fi partial responsabile pentru caracterul atipic al locatiei.

Se pare ca anticii daci credeau ca Zamolxe, dumnezeul lor, locuia aici. Teoriile conspiratiei leaga Bucegii de activitatea societatilor secrete, care ar desfasura ritualuri mistice aici. Dar pentru curiosi, cel mai bun lucru de facut este sa inchiriati o masina si, poate, sa descoperiti singuri tainele Bucegilor.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.