Targoviste, un oras micut cu o istorie mare

Targoviste, un oras micut cu o istorie mare

Dargii nostrii, probabil ca deja am strabatut tara in lung si in lat prin calatoriile noastre virtuale, dar astazi ne bucuram sa revedem Targoviste, un oras micut cu o istorie mare.

Resedinta de judet a Dambovitei, Targoviste a fost capitala Valahiei intre anii 1396 si 1714 si este locul asupra caruia si-a lasat amprenta celebrul domn Vlad Tepes – asta ca idee, pentru cei ce il asimileaza cu Castelul Bran, cu povestile cu vampiri si cu Transilvania, unde acesta nu a domnit. Tepes a construit la Targoviste Turnul Chindiei, simbolul orasului. Masurand aproape 30 de metri in inaltime, turnul, construit in jurul anilor 1460, isi datoreaza aspectul de azi domnitorului Gheorghe Bibescu, care l-a restaurat prin anii 1850.

Ce se mai poate vizita in oras? Sa incepem cu Complexul monumental si muzeal Curtea Domneasca. Domnii Tarii Romanesti au domnit de aici intre secolele al XIV-lea si al XVII-lea. Curtea Domneasca este un far al arhitecturii romanesti medieval si pre-moderne si gazduieste o serie de muzee si expozitii. Biserica Domneasca adaposteste o colectie de arta de pe vremea lui Brancoveanu. Casa Domneasca a lui Petru Cercel prezinta o istorie a Curtii. Celebrul Turn al Chindiei expune “Vlad Tepes-Dracula, Legenda si adevar istoric”, o expozitie educativa si instructiva.

Important de retinut despre Targoviste este aspectul sau cultural vechi. Inca din timpuri imemoriale, a fost un centru al educatiei si al comertului. Nu e de mirare ca orasul adaposteste azi o serie impresionanta de muzee.

Muzeul de Istorie Targoviste a fost deschis in anul 1986. Varii artefacte care vorbesc despre domniile unor figuri ilustre precum Mihai Viteazu, Neagoe Basarab, Petru Cercel, Constantin Brancoveanu sau Matei Basarab decoreaza salile muzeelor. Mentionam ornamente, carti, fresce si xilogravuri datand din evul mediu, dovezi ale efortului domnitorilor de a dezvolta cultura locala.

Cum ajungem la Targoviste? Un mod excelent si confortabil ar fi un transfer la preturi accesibile.

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.