Tot ce trebuie sa stiti despre orasul Targoviste

Tot ce trebuie sa stiti despre orasul Targoviste

Primavara este aproape aici: sezonul primelor excursii cu vreme frumoasa si soare tanar. Cum se sarbatoreste asa un eveniment daca nu printr-o calatorie in frumoasa si sub-apreciata noastra tara? Tot ce trebuie sa stiti despre orasul Targoviste este ca merita cu adevarat sa veniti in vizita!

Desigur, sunt si justificatii clare pentru afirmatia noastra. Despre acestea vom vorbi in urmatoarele minute:

Capitala Romaniei este acum Bucuresti. Dar este important de stiut ca, intre anii 1396 si 1714, titlul de capitala si de cel mai mare centru cultural, politic si militar al Munteniei a fost detinut de orasul Targoviste.

Resedinta de judet a Dambovitei, Targoviste se lauda cu o istorie straveche, datand din vremea neolitica. Orasul a fost mentionat pentru prima data de catre cruciatul bavarez Johann Schiltberger in 1396, care a facut un popas aici in drumul sau catre lupta de la Nicopole.

Mircea cel Batran isi stabileste principala resedinta domneasca aici, restaurand Curtea Domneasca – pe care o putem vizita si in prezent – iar Vlad Tepes, nepotul lui Mircea, construieste Turnul Chindiei.

Turnul Chindiei sta in picioare inca din secolul al XV-lea si este simbolul orasului Targoviste. Daca va intrebati ce inseamna o “chindie”, veti afla ca exista doua ipoteze. Unii sustin ca provenienta numelui vine de la ospetele organizate in apropierea cetatii (chindii). “Chindie” este, insa, si un arhaism ce inseamna “asfintit”. Depinzand de cat de romantic sunteti, puteti alege legenda care va place mai mult.

Desi este un orasel linistit si destul de mic, Targoviste ramane un centru cultural important. Daca  inchiriati o masina la Targoviste puteti face turul muzeelor si punctelor de interes ale orasului. In afara de Curtea Domneasca si de Turn, va recomandam sa vizitati Muzeul de Istorie, Muzeul Politiei Romane, Muzeul Tiparului (in amintirea lui Macarie primul tipograf roman care a publicat o carte in 1508 si care s-a nascut aici) si Manastirea Dealu.

Speram ca v-am convins!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.