Un nou top: Cele mai vandute masini in Romania anului 2014

Un nou top: Cele mai vandute masini in Romania anului 2014

Dupa ce am discutat despre noutatile de pe piata carburantilor, sa ne intoarcem putin asupra masinilor cu un nou top: Cele mai vandute masini in Romania anului 2014.

Romania anului 2014 a manifestat un interes aparte cu privire la piata auto, lucru reflectat in vanzarile de masini din ultimele luni. In topul celor mai vandute marci se numara Daciam Skoda si Volkswagen. Ele au acumulat in ultimele 9 luni o cota de piata de 50.6%. Dupa cum era de asteptat, Dacia ramane suverana pe piata locala, modelele sale, Logan, Sandero si Duster fiind in topul masinilor low-cost din Romania si nu numai.

Skoda, ocupanta locului secund, a devansat Volkswagen, actuala ocupanta a locului trei, pozitionata pe locul doi anul trecut. Ford (locul 4) a inregistrat cea mai mare crestere (71% urcare fata de intervalul anului trecut, cu peste 4300 de masini inmatriculate).

Per total, pana la momentul actual, aproape 52.000 de masini au fost inmatriculate in Romania in 2014. S-a inregistrat o crestere de 26% fata de anul trecut. Pentru prima data din anul 2011, numarul de inmatriculari a crescut peste 50.000 de segmente.

In ceea ce priveste piata premium, de peste un deceniu, Audi, BMW si Mercedez-Benz detin suprematia. Anul trecut, cele trei branduri au inregistrat un total de 11% din piata locala de autoturisme. Anul acesta, BMW a iesit din top 10 cele mai vandute masini, insa Mercedes se mentine pe penultimul loc, cu 1700 de unitati.

In ceea ce priveste topul nostru, cele mai vandute masini in Romania anului 2014, ocupantele locurilor 5-10 sunt in ordine urmatoarele marci: Renault, Opel, Hyundai, Toyota, Mercedes si Fiat.

Intre timp, pentru cei ce nu detin o masina proprie, e de retinut ca brandurile mai sus mentionate se numara de asemenea in topul preferintelor celor care inchiriaza o masina.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.