Top 10 filme internationale turnate in Romania – Partea a II-a

Top 10 filme internationale turnate in Romania

Nu-i asa ca asteptati cu interes sa aflati care sunt cele mai cunoscute cinci pelicule din Top 10 filme internationale turnate in Romania? Ei bine, nu vrem sa va prelungim “agonia”. Iata castigatorii:

5. Jongland intre grotesc si comic, “Borat”, filmul lui Sacha Baron Cohen este plasat intr-un trist, sarac si fictiv Kazahstan… care de fapt se dovedeste a fi Romania, spre disperarea noastra. Filmul a fost turnat in satele sarace Glod si Moroieni din Dambovita. Satenii mai… “oportunisti” au primit vreo 15 lei fiecare pentru un scurt moment de figuratie in filmul controversat “marca” Hollywood.

4. “Youth Without Youth” (2007) este un film artistic regizat de faimosul Francis Ford Coppola dupa o nuvela de Mircea Eliade, “Tinerete fara tinerete”. In film, actorul Tim Roth este profesorul Dominic Matei, care incepe sa intinereasca dupa o ciudata experienta care il transforma intr-un pribeag, vesnic calatorind prin Romania, India si Elvetia. Un film care merita trecut in revista.

3. Cel de-al treilea film al seriei de succes “Transporter” a fost de asemenea filmat la noi in tara. Jason Statham il interpreteaza pe Frank Martin, trimis sa o transporte pe frumoasa Valentina (Natalya Rudakova), fata unui ofiter ucrainean, din Marsilia pana in Odessa. Actiunea si dragostea se impletesc pe parcursul calatoriei.

2. Va mai amintiti de Rona Hartner? Ei bine, in pelicula “Gadjo Dilo” o intalnim alaturi de cunoscutul actor francez Romain Duris in cadrul partial comic, partial decadent al unui sat tiganesc din Ardeal, unde strainul a venit in cautarea Norei Luca, o cantareata de muzica lautareasca. Un film rapid si halucinant care reconfirma stilul cinematografic autentic francez.

1. Si in fine, poate cel mai cunoscut si mai frumos film international turnat la noi este “Cold Mountain”. Aparut in 2003, filmul vorbeste despre America anilor 1860 si ii aduce in Romania, la filmarile ce au durat 5 luni, pe Jude Law, Nicole Kidman, Renee Zellweger sub indicatiile regizorului Anthony Minghella. Filmul, care a fost filmat in Prahova, la Potigrafu, si Brasov, la Rasnov, a obtinut 7 nominalizari la Premiile Oscar.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.