Top 10 filme internationale turnate in Romania – Partea I

Top 10 filme internationale turnate in Romania

Cine a zis ca Romania nu este o destinatie populara? Cei de la Hollywood sunt de parere ca tara noastra are multe lucruri interesante de aratat – macar si pentru senzationalul din jurul legendelor cu vampiri si pentru misterele Muntilor Carpati. Haideti sa descoperim un Top 10 filme internationale turnate in Romania!

10. “Craciunul la Castel” (“A Princess for Christmas”, 2011) a fost filmat la Castelul Peles, in Sinaia. Intr-un peisaj feeric se desfasoara o poveste romantica destul de previzibila, dar foarte dulce, cu un binemeritat happy end.

9. Desi au aruncat in aer Castelul Peles (in film), nu ne suparam pe Rachel Weisz, Adrien Brody si Mark Ruffalo, care au jucat in “The Brothers Bloom”, pelicula filmata in Romania, in special la Constanta si in Sinaia. Un palpitant film cu escroci care dezvaluie Romania intr-o lumina (relativ) pozitiva.

8. Indragita Keira Knightley a poposit vreo luna si ceva in Romania prin anul 2001, cand a filmat “Princess of Thieves”, o pelicula cu Robin Hood si Padurea Sherwood… Numai ca Sherwood a fost de aceasta data “Baneasa Wood” – o alegere deloc neinspirata!

7. “Joyeux Noel” (Craciun fericit, in traducere din limba franceza) este un film emotionant, bazat pe fapte reale, produs in Romania. Coproductia europeana se inspira pe un eveniment petrecut in Ajunul Craciunului din 1914 cand, in plin Razboi Mondial, cele doua tabere rivale au depus armele pentru a sarbatori Nasterea Domnului. Diane Kruger, Benno Furmann, Danny Boon si Jan Rubens sunt cateva dintre numele din distributie.

6. Andy Garcia a facut o plimbare prin tara noastra pentru a filma biografia pictorului Modigliani. Pelicula descrie tumultul interior al rivalului lui Picasso, dar aduce si momente… comice – cum ar fi o scena savuroasa cu Oana Zavoranu, pe care va lasam placerea sa o descoperiti singurei.

Care sa fie celelalte 5 filme din topul nostru? Va trebui sa ne revedem pentru a va dezvalui raspunsul…

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.