Atractii turistice in Iasi

Atractii turistice in Iasi

In ultimii ani, dupa ce intrarea in Uniunea Europeana a facilitate iesirea din tara si vizitarea celorlalte state membre, locuri la care doar visasem inainte, am inceput sa calatorim mai mult. Dar in revers, turismul romanesc devine neglijat: calatorim prea putin in Romania si ne cunoastem tara prea superficial. Nu credeti? In urmatoarele, ne propunem sa prezentam cateva atractii turistice in Iasi, care sa va convinga ca merita cu prisosinta sa vizitati destinatiile autohtone.

Judetul Iasi este unul din cele mai interesante locuri din Romania, iar resedinta sa de judet, orasul Iasi, este al doilea ca marime dupa Bucuresti. Asezat pe campia dintre raurile Siret si Prut, judetul din Moldova este intens populat de rezidenti si vizitat de calatori pentru numeroasele atractii turistice.

Iata cateva din obiectivele din orasul Iasi:

Manastirea Bucium – construita in secolul al 18-lea (fiind pe atunci un schit), a fost ctitorita in secolul urmator. Astazi este una dintre resedintele Arhiepiscopiei Iasilor si atrage zilnic nenumarati calatori care poposesc aici pentru o clipa de liniste si spiritualitate. Pe langa Catedrala Mitropolitana, Manastirea Bucium este una dintre cele mai importante centre de cult din oras.

Gradina Botanica din Iasi este un obiectiv pe care nu il puteti rata. Construita in 1856 in gradina proprie de catre Anastasie Fatu, a fost prima gradina botanica din Romania si ramane pana in prezent cea mai mare. E mai mult decat un parc cu flori: gasiti aici Biserica Sf, Atanasie, construita de domnitorul Vasile Lupu inca din 1638, izvoare si bineinteles sere cu specii de plante tropicale, carnivore, cactusi si indragitul rozariu, care adaposteste peste 800 de specii de trandafiri.

In afara orasului, sunteti invitati sa vizitati Castelul Sturdza de la Miclauseni, construita in stil neogotic la finele secolului al 19-lea de catre boierul Gheorghe Sturza si sotia sa Maria.

La Mircesti veti vizita Casa Memoriala Vasile Alecsandri, construita in anii 1860 dupa propriile planuri ale marelui poet si erudit.

Parcuri, paduri, biserici, muzee si multe altele sunt atractii turistice in Iasi pe care le puteti parcurge cu o masina inchiriata.

Share
This entry was posted in Blog, Iasi, Iasi Aeroport, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.