Timisoara, destinatie europeana de lux

Timisoara, destinatie europeana de lux

Dupa triumful de la Adunarea Comisiei Europene pentru Turism, cand Zarnesti si Creasta Cocosului au fost oficial recunoscute ca destinatii europene de ecoturism, Romania se mandreste acum cu Timisoara, destinatie europeana de lux (conform publicatiei Huffington Post).

Timisoara se numara in top 10 cele mai luxoase dar si accesibile destinatii europene din toamna anului 2014 conform publicatiei americane online Huffington Post, alaturi de Murcia si Zaragoza din Spania si orasul portughez Braga. Mandria Transilvaniei, Timisoara este un oras cu atmosfera cosmopolita, arhitectura ce evoca stilul original german si, desigur, preturi accesibile dupa standardele europene. Practic, in Timisoara te poti simti ca intr-o metropola europeana, dar in acelasi timp te poti caza aici pentru mai multe nopti sau poti beneficia de servicii (transport, rent a car, intrari la obictive turistice) la preturi mai mult decat accesibile.

Conform Agerpres si Romania Libera, viceprimarul orasului, domnul Dan Diaconu a afirmat ca aceasta crestere a numarului de persoane care aleg Timisoara ca destinatie de vacanta este sustinut de inregistrarile la cazare (in crestere clara de-a lungul ultimilor doi ani). Potrivit viceprimarului, datele oficiale confirma ca in anul 2014 s-au inregistrat aproape 70.000 de innoptari in hotelurile si pensiunile locale (in crestere fata de anul 2012, cand numarul era de aproximativ 59.000).

Si anul acesta, Timisoara asteapta cu nerabdare sa isi intampine turistii in perioada sarbatorilor de iarna. Romania crede in potentialul turistic al orasului – si are motive suficiente – asa ca edilii isi propun sa investeasca activ in imbunatatirea infrastructurii, cresterea vietii culturale si a activitatilor din cadrul patrimoniului istoric. Totodata, planuiesc o noua strategie de branding local si de promovare. Finalizarea proiectelor pentru care s-au alocat fonduri europene se numara de asemenea pe ordinea de zi; vorbim aici despre malurile Canalului Bega si despre investitiile din zona Cetate.

In Timisoara, puteti vizita o serie de frumoase biserici ale diverselor culte (cum ar fi Biserica Preasfanta Inima a lui Iisus, Sinagoga Cetate, Biserica romano-catolica Sfantul Rocus, Catedrala Sârb? sau Catedrala Mitropolitana), Castelul Huniazilor, Palatul Marbl, Parcul Rozelor si nenumarate monumente fascinante.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania, Timisoara, Timisoara aeroport and tagged , , . Bookmark the permalink.