Cum s-au invesmantat orasele din Romania pentru Craciun

Cum s-au invesmantat orasele din Romania pentru Craciun

Craciunul este aproape aici, iar tara noastra este recunoscuta drept una dintre cele mai traditionaliste – si entuziaste cand vine vorba de sarbatori. Cum s-au invesmantat orasele din Romania pentru Craciun? Imaginea unui oras este data de atentia la detaliu, iar decoratiunile de Craciun sunt o ocazie ideala de a etala spiritul local.

Asadar, sa vedem cat un investit administratiile oraselor si cum si-au pus designerii spiritul estetic la incercare. Luminite, braduti si scena Nasterii sunt principalele elemente, iar temele favorite de anul acesta sunt aceleasi dintotdeauna.

Anumite orase au investit foarte mult in Craciun – cum ar fi Primaria Botosani care, ignorand total criza, a investit peste 250.000 de lei in luminite si instalatii de sarbatori. Totusi, botosanenii au scos de la pastrate si instalatiile folosite in anii trecuti. Suceava, afectata de criza economica, etaleaza si anul acesta instalatiile din anii trecuti.

La polul opus, insa, se afla Cluj Napoca. Adevarati entuziasti ai Craciunului, clujenii au decorat 60 de puncte in oras, amplasand 25 de brazi, 20 de kilometri de instalatii luminoase, perdele luminoase masurand 650 kmp si 135 de figurine. Cifra totala a investitiei este de aproape 900.000 de lei, insa localnicii si turistii se pot desfata cu o feerie de culoare si lumina.

In Ploiesti, 420.000 de euro sunt destinati impodobirii orasului – mai putin decat anul trecut. Cu toate ca suma este impresionanta, majoritatea decoratiunilor utilizate, in tenta lor de albastru viu, ne amintesc in detaliu anii trecuti, iar ploiestenii simt ca orasul nu are un aer atat de festiv cat ar fi meritat. Cu toate acestea, centrul este deosebit, cu ghirlande si luminite colorate imbodobind brazii din fata Primariei.

Un oras spectaculos, Brasovul se pregateste de sarbatori in Piata Sfatului (si nu numai). Cert este ca transformarea orasului simbol al Transilvaniei a costat peste 50.000 de euro. Acolo si oriunde in tara puteti calatori cu masina in vacanta aceasta, pentru cateva zile de sarbatoare de neuitat!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , , . Bookmark the permalink.