O vizita la lacuri (Partea a II-a)

O vizita la lacuri

Apa este un element fundamental, spre care suntem atrasi in mod magnetic. O vizita la lacuri este un plan de vacanta sau de sfarsit de saptamana ideal. Daca la intalnirea noastra anterioara am vorbit despre doua dintre cele mai frumoase lacuri din Romania, astazi am dori sa discutam despre alte destinatii de vis.
Cascada Bigar din Parcul National Cheile Nerei, uneori regasita si sub denumirea de Izbucul Bigar, a fost inclusa in topul celor mai spectaculoase cascade din lume. Situata la nivelul paralelei 45, Cascada Bigar este un adevarat monument al naturii. Apa cade de pe o stanca rotunjita si acoperita de muschi.

Cascada Cailor merita de asemenea vazuta macar o data in viata. Este cea mai mare cascada din tara, localizata in Muntii Borsa. La altitudinea de 1.3 km, caderea de apa este de 90 m si curge peste Podul Cailor, scurgandu-se printr-un circ glaciar.

Cascada Urlatoarea este foarte populara datorita localizarii in faimosii Munti Bucegi. Este situata la o altitudine de peste 1100 m si este foarte usor accesibila prin Platoul Bucegi, urmand traseul turistic numit Valea Jepilor.

Un lac unic in tara este Lacul Sfanta Ana, singurul avand origine vulcanica. Pe locul craterului unui vulcan stins, Ciomatu, a luat nastere acest lac minunat – dar si periculos. Accesul se realizeaza fie din localitatea Bixad, fie prin Targu iar vizitarea necesita in mod obligatoriu un ghid.

Lacul Ursu este ultima noastra oprire de astazi si marcheaza o noua extrema: este cel mai mare lac heliotermic de pe mapamond. Primeste mii de turisti romani si straini anual datorita apelor sarate cu proprietati curative. Datorita efectului de sera produs la contactul apei sarate a lacului cu apa dulce care curge la suprafata, se produce efectul de heliotermie. Cat despre denumire, aceasta se inspira din forma lacului, care pare sa descrie o piele de urs.

Ca de obicei, va incurajam sa calatoriti! Iar daca aveti nevoie de un transfer in Romania, puteti rezerva online.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.