O vizita la lacuri (Partea 1)

O vizita la lacuri (Partea 1)

Dintre sutele de locuri frumoase care merita vizitate in Romania, un loc important il ocupa reteaua de lacuri, rauri si cascade care ofera acea liniste mult dorita in mijlocul peisajului feeric. O vizita la lacuri trebuie sa faca parte din planurile voastre de vacanta.

Iata cele mai spectaculoase si fascinante lacuri si cascade din Romania.

Lacul Ochiul Beiului in Banat, in judetul Caras-Severin (localitatea Sasca Montana) este una din principalele atractii ale Parcului National Cheile Nerei Beusnita. In mijlocul padurii, ocupand o suprafata de aproape 300 mp si avand o adancime de 3.6 m, gasiti un lac feeric, de un albastru infinit. Iarna, lacul nu ingheata, ci serveste drept refugiu zecilor de specii de rate salbatice, starci si pasari calatoare.

Legenda lacului este induiosatoare si frumoasa: se spune ca odinioara plaiurile Banatului erau sub stapanirea unui pasa cu inima rea. Fiul sau, un tanar de o rara frumusete, avand ochi de un albastru infinit, s-a indragostit de o tanara valaha. Manios, pasa, tatal beiului, a ucis fata. Deznadajduit, dupa ce si-a gasit iubita ucisa la malul lacului, tanarul si-a curmat viata. Lacrimile lui si sacrificiul au transformat culoarea apei lacului.

In apropiere, in Sasca Montana, Muntii Locvei si in inima Cheilor Nerei puteti vizita un alt lac minunat, cu o poveste mult mai vesela. Lacul Dracului are un diametru de 20 m, o adancime de peste 9 m si este cel mai amre lac de origine carstica din tara. Apa albastru-verzuie si galeria pesterii lunga de 70 m ofera un peisaj de o frumusete ireala. Legenda spune ca, odata de mult, un satean de prin partile locului a primit un vizitator misterios: un omulet scund aducand un peste.

Omuletul ii ceru taranului sa ii prajeasca pestele fara sa ii indoaie coada. Taranul se invoi, nu inainte insa de a il provoca pe ciudatul oaspte la randul sau: ii ceru sa ii prajeasca un cap de tap fara ca acesta sa ranjeasca. Taranul fripse pestele pe o tepusa, fara sa ii indoaie coada, in timp ce omuletul lega botul tapului cu franghii rezistente. Demersul oaspetelui fu zadarnic insa, pentru ca franghiile si carnea tapului se arsera, dezvaluind craniul “ranjind” al animalului. Furios, vizitatorul – nimeni altul decat diavolul – se arunca in apele lacului.

Apele au multe alte povesti si mistere de dezvaluit. Inchiriati o masina si aflati-le pe toate!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.