O vizita la Pitesti

O vizita la Pitesti

Este vara si putem calatori mai mult acum ca soarele straluceste cu putere. De cand nu ati mai facut o vizita la Pitesti? Noi suntem de parere ca a trecut cam mult timp, asa ca ne-am propus sa trecem in revista cele mai importante atractii turistice din oras si din zona inconjuratoare.

De curand, am vorbit despre cele mai frumoase gradini zoologice din tara; in acea lista trebuie inscrisa si Gradina Zoologica din Pitesti, localizata in Parcul Trivale si considerata a patra gradina zoo din Romania ca nivel de investitii si dotari. De la tigri siberieni la pasari si ursi tibetani, aici puteti admira peste 130 de animale din aproape 40 de specii.

Unul din cele mai importante locuri din Muntenia, Lacul Lanariei se gaseste in Campia Pitestilor si tine de bazinul Arges.

Teatrul “Alexandru Davila” este unul dintre cele mai emblematice obiective turistice din oras. Daca preferati o seara culturala, il puteti vizita oricand.

Un obiectiv istoric de mare insemnatate din judetul Arges este Cetatea Negru Voda, in apropierea localitatii Campulung. De origine dacica (se estimeaza ca exista urme de locuire din secolul al V-lea i.Hr.), cetatea este un lacas de cult antic, transformata intr-o manastire ortodoxa.

In apropiere de Cetatea Negru Voda, puteti vizita si Pestera cu acelasi nume si Pestera Mosului, atractii turistice naturale de o mare frumusete, unde va puteti bucura de racoarea si linistea peisajului carstic.

Curtea de Arges, in apropierea orasului Pitesti, este unul din punctele de interes turistic din judetul Arges. Manastirea Curtea de Arges si Biserica Domneasca sunt importante atractii care amintesc de trecutul medieval glorios, cand Curtea de Arges a fost prima capitala a Tarii Romanesti.

Orasul Pitesti si regiunile din apropiere merita intreaga noastra atentie si consideratie. Probabil cea mai usoara modalitate de a admira tot ce Argesul are de oferit este inchiriind o masina cu Pitesti car hire.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Pitesti and tagged , . Bookmark the permalink.