Un scurt tur al oraselor medievale din Romania 2

Un scurt tur al oraselor medievale din Romania 2

Plimbarile prin Transilvania ne-au condus catre taramuri de vis, unde am ascultat povesti de altadata, ca niste adevarati calatori osteniti dar nerabdatori. Un scurt tur al oraselor medievale din Romania ne-a purtat prima data in Brasov si Bistrita, iar astazi mergem mai departe, in cautare de noi cetati cu noi legende si frumuseti din plin.

Acum aproape un mileniu, colonistii saxoni au construit importante citadele si puncte de comert in Transilvania. Astazi, majoritatea au devenit orase cu o deosebita importanta in Romania.

In vestul Transilvaniei, orasul Cluj-Napoca isi regaseste originile in secolul al doilea, in vremurile Daciei Romana. Astazi recunoscut ca un important centru universitar si cultural, Clujul a inflorit in epoca medievala ca un targ de seama.

La Muzeul de Etnografie a Transilvaniei gazduit in oras, puteti invata mai multe despre farmecul vremurilor medievale, dar si despre viata inter-culturala din regiunea Clujului. Biserica Sf. Mihail a fost construita in secolul al XV-lea si inca domina frumoasa piata centrala. Palatul Banffy, constructie baroca de secol XVIII, gazduieste cele mai interesante arme romanesti, iar Muzeul de Arta pastreaza o impresionanta colectie de picturi.

Cu arhitectura sa bogata, aerul vestic si istoria plina de madrie, Cluj este un oras pe care trebuie sa il vizitati in Romania!

Asa cum merita sa vizitati si cetatea medievala Sebes, centrul Dietei din Transilvania in secolele XVI-XVIII. Ca mai toate burgurile sasesti, Sebes a fost in evul mediu un important targ si punct de importanta strategica. Printre principalele atractii, merita vizitate Biserica Evanghelica din secolul al XII-lea, Fortareata din secolul al XIV-lea si Casa Zapolya.

Pentru Cluj-Napoca, sunteti invitati sa consultati online oferta de inchirieri masini Cluj, pentru a va bucura de un autoturism in excursia transilvaneana pe care o planuiti. De asemenea, exista optiunea transfer de la aeroportul din Cluj, pentru un transport confortabil si eficient.

Share
This entry was posted in Blog, Cluj Aeroport, Cluj Napoca, Inchirieri masini and tagged , , , . Bookmark the permalink.