Alba Iulia, o destinatie istorica

Alba Iulia, o destinatie istorica

Orice bun roman ar trebui sa stie cateva lucruri despre orasul despre care vorbim astazi, dar nu va faceti griji: veti afla deja esentialul despre Alba Iulia, o destinatie istorica.

Resedinta judetului Alba, orasul Alba Iulia este unul dintre cele mai importante orase din Transilvania. Intre secolele al XVI-lea si al XVIII-lea, a fost capitala si resedinta princiara a Transilavniei. Mai presus de orice, la 1 decembrie 1918, Marea Adunare Nationala a proclamat Unirea Banatului si a Transilvaniei cu Romania.

Ziua Nationala se serbeaza cu fast si bucurie in fiecare an in acest oras cosmopolit. In primavara care se apropie, va puteti planui un city break in Alba Iulia. Iata doar cateva dintre atractiile pe care le puteti explora aici:

Cetatea Alba Carolina este centrul pivotal al intregului oras Alba Iulia. Piatra de temelie a cetatii a fost pusa intr-o frumoasa zi de aprilie 1715. Constructia este monumentala, o fortareata in forma de stea cu un complex sistem de aparare. Intrarea in cetate se facea prin sase porti ornate cu statui realizate de artisti vienzi. Cetatea a fost restaurata de curand si reintrodusa in circuitul turistic in  2013.

Tot la Alba Iulia, puteti face un tur prin istorie in cadrul Traseului Celor Trei Fortificatii. Despre Cetatea Alba Carolina am vorbit deja, insa traseul mai cuprinde Castrul Roman din anul 106 si Cetatea Medievala din secolul al XVI-lea.

Va amintiti ce spuneam mai devreme despre Marea Unire? Sala in care s-a semnat Actul Unirii in 1918 poate fi vizitata intr-o cladire-monument care gazduieste si Muzeul Unirii.

In frumoasa Catedrala Ortodoxa, puteti sa va reculegeti pentru o clipa in lacasul de cult in care au fost incoronati Regele Ferdinand I si Regina Maria.

Cel mai bun mod de a vizita atat orasul, cat si imprejurimile sale este cu inchirieri masini Alba Iulia.

Share
This entry was posted in Alba Iulia and tagged , . Bookmark the permalink.