Cateva locuri inedite de vizitat in Romania

Cateva locuri inedite de vizitat in Romania

Asteptarea s-a sfarsit in sfarsit: primavara a sosit, cu optimism si sperante noi si cu noi planuri interesante de vacanta, asa ca astazi ne gandeam ca am putea vorbi despre cateva locuri inedite de vizitat in Romania.

Considerat de catre multi un loc cu adevarat interesant, orasul Campina beneficiaza de un magnetism aparte. Orasul a fost de asemenea marcat de cateva personalitati celebre, printre care se numara Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a ridicat Castelul Iulia Hasdeu in memoria fiicei sale decedate la 18 ani de tuberculoza. Dupa moartea iubitei sale fiice, Hasdeu a incercat sa intre in legatura cu ea prin sedinte de spiritism, asa ca acest castel – actualmente muzeu – are o constructie si o serie de artefacte care merita atentia noastra.

Gara din Sinaia este una din cele mai vechi si frumoase din tara. Adaposteste, de asemenea, un interesant muzeu dedicat trenuletelor. In interior, va veti amuza admirand o colectie ampla de mici trenulete, ceasuri, telefoane si locomotive vechi, patrimoniu al CFR.

Biserica de sub lac nu este un mit, desi se comporta ca atare, facandu-si aparitia doar in perioada de seceta, cand apa scade si devin vizibile ruinele unei biserici vechi din piatra. Locul unde puteti vedea aceasta minunatie este Belis, in judetul Cluj.

Supranumit si Lacul Fara Fund, Lacul Vulturilor in Muntii Siriu este localizat in inima unei zone salbatice si idilice. Una din legende vorbeste despre vulturi care isi invatau puii sa zboare deasupra apelor lacului. Cea de-a doua legenda spune ca un cioban si-a aruncat bata in lac si a gasit-o un an mai tarziu, in Dunare. Acest lucru l-a manat inapoi acasa, la malul lacului, asa cum si vizitatorii vor dori sa se intoarca iar si iar.

Daca doriti sa vizitati unul din locurile inedite pe care Romania le are de aratat, puteti rezerva online un transfer de la aeroport.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.