Top 5 locuri de vizitat in Romania

Romania noastra frumoasa este cu siguranta mama a cel putin cateva mii de locuri intesate cu farmec si colturi de natura a caror frumusete este desprinsa din rai. Aceste locuri ne asteapta sa le admiram, sa ne bucuram de ele si sa colectionam amintiri de neuitat.

Prin urmare, o sa va captam interesul cu aceste locuri absolut minunate ce emana energie pozitiva si o stare infinita de armonie si relaxare.
Daca doriti sa plecati in vacanta sau pur si simplu sa faceti o excursie, nu uitati sa purtati mastile de protectie si sa va spalati mainile cat mai des, pentru a va proteja pe voi si pe cei din jurul vostru.

Daca va este dor de vremurile simple de alta data, al caror farmec era datorat traiului frumos si simplu, comuniunii cu natura, portului decent si cu bun simt, precum si cultivarii hranei necesare in propria curte, acest loc rezoneaza perfect cu cele descrise anterior.
Satul Viscri din judetul Brasov este o bucata ireal de frumoasa si captivanta de secol XIII incapsulata in secolul XXI, unde poti petrece cateva zile absolut mirifice, inconjurat de aerul medieval, povestile cu talc ale localnicilor, precum si de bucatele traditionale de care te vei indragosti.

Mai departe, va puteti bucura de Sighisoara, un orasel absolut incantator, presarat cu turnuri desprinse din basme, ce odinioara purta titlul de “perla Translivaniei” si care azi este foarte vizitat de oameni de pretutindeni.
Cu siguranta aceasta cetate are un aer aparte, incarcat cu istorie, unde in vremurile de demult, femeile erau arse pe rug sub acuzatia de vrajitorie, talharilor li se taia mana, iar nelegiuitii erau batjocoriti de catre multime in Piata Centrala.

Lectia de istorie nu se incheie aici, ci continua cu batrana locomotiva Mocanita, care de 84 de ani strabate aceiasi 21,6 km intre Viseu si Paltin pentru a transporta lemne si a incanta turistii si ochii trecatorilor.
Ultima locomotiva cu aburi din lumea functioneaza de luni pana sambata, din mai si pana in octombrie, purtand pasagerii intr-o calatorie minunata pe plaiuri maramuresene intr-un spectacol al naturii de la 9 dimineata pana la cele 15 ceasuri ale amiezii. Cu siguranta, aceasta experienta nu o veti uita prea curand.

Alta minune a naturii este reprezentata de Cazanele Dunarii din judetul Mehedinti, unde puteti admira frumusetea bruta a naturii, precum si spectaculoasa priveliste a impletirii teritoriului romanesc si cel sarbesc.
Puteti observa si basorelieful de 55 m al chipului regelui dac Decebal, ultimul rege al Daciei, aflat pe malul stancos al Dunarii, intre localitatile Eselnita si Dubova, in apropiere de orasul Orsova. Este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa si a doua din lume.
Va puteti petrece o zi minunata, admirand toate frumusetile acestui loc rupt de lume in care salasluieste istoria si maretia, completand aceasta experienta cu o plimbare pe apa cu vaporasul.

Va puteti incheia excursia vizitand impunatorul castel Peles din judetul Prahova, bijuteria domniei lui Carol I al Romaniei, reprezentand resedinta de vara de la Sinaia a regilor Romaniei.
Castelul a gazduit multe personalitati ale vremii, scriitori, muzicieni, dar si regi si regine. Cea mai importanta vizita a fost aceea a batranului imparat al Austro-Ungariei, Franz Joseph, in 1896. Acesta a facut o multime de fotografii cu acel prilej, fiind impresionat de frumusetea si bogatia castelului.
Cladirea se afla in prezent in proprietatea Familiei Regale a Romaniei si adaposteste Muzeul National Peles.

Vizitati toate locurile frumoase din Romania, bazandu-va mereu pe Auto Car Hire Romania, ce va pune la dispozitie o gama larga de masini la preturi avantajoase si multe plimbari de neuitat!

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.