Vis de vara: Insula Ovidiu

Vis de vara: Insula Ovidiu

Acum, cand doar cateva zile ne mai despart de iarna, cu alaiul sau de ninsori si ingheturi, e timpul pentru un vis de vara: Insula Ovidiu. Ce ziceti de o croaziera imaginara spre una din cele mai linistite si placute (practic necunoscute) locatii de pe litoralul Marii Negre?

Statiunea Mamaia este plina de culoare si distractii, dar daca doriti o zi linistita intr-un cadru privat, va trebuie o zi pe Insula Ovidiu, situata pe Lacul Siutghiol. Insula Ovidiu este singura insula naturala de la marea noastra. Populata de perscari din timpuri stravechi, ea a reprezentat locul de refugiu si inspiratie al poetului Ovidius Publius Naso, exilat pe malul Marii Negre de catre Cezar. Ovidius a trait aici din anul 8 pana in 17 d. Hr. si tot aici si-a scris operele “Ponticele” si “Tristele”, in care vorbeste despre tristetea exilului si a iernilor aspre din Dacia, dar si despre populatia si despre viata pe care o gaseste aici.

Romanul a fost un personaj de seama, iubit de catre localnici, care au numit legenadara insula in onoarea sa. Astazi, Universitatea din Constanta ii poarta de asemenea numele.

Vizitarea Insulei lui Ovidiu merita micul efort depus. Pe Lacul Siutghiol, la debarcader, veti gasi vaporasul “Ovidiu”, care face curse si croaziere spre Insula Ovidiu. Dupa 20 de minute pe mare, veti ajunge in refugiul de liniste al acestei fasii de nisip, stufaris si flori si animale salbatice. Pe insula se gaseste un restaurant cu specific pescaresc, dar de asemenea si daca faceti croaziera va puteti bucura de o masa “ad hoc” cu peste, gatita de echipaj.

Complexul turistic de pe insula cuprinde restaurantul, o terasa taraneasca, locuri de pescuit si de joaca pentru copii, precum si 10 casute de trei stele amenajate pentru a acomoda un total de 20 de persoane.

Din Constanta in Mamaia si Siutghiol puteti ajunge cu usurinta inchiriind o masina. Acum tot ce trebuie sa facem e sa asteptam vara!

Share
This entry was posted in Blog, Constanta, Constanta Aeroport, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.