Cele mai frumoase drumuri de mers cu masina in Romania – Partea a II-a

Cele mai frumoase drumuri de mers cu masina in Romania - Partea a II-a

Deoarece discutia noastra de data trecuta, despre cele mai frumoase drumuri de mers cu masina in Romania, nu a enumerat decat cateva dintre traseele pentru care poate opta un sofer care iubeste sa calatoreasca la volanul unei masini, am decis sa scriem si Partea a II-a.

Iata-ne, asadar, pregatiti sa vorbim despre alte drumuri si sosele spectaculoase din tara noastra.

Defileul Jiului (dupa numele sau oficial, DN 66), a imprumutat numele de la raul Jiu, pe al carui traseu a fost construit. Un traseu palpitant, de o dificultate ridicata, printre stanci abrupte si rape adanci, Defileul Jiului trece prin doua judete, Gorj si Hunedoara. Aici puteti vizita Parcul National Defileul Jiului, o regiune de o frumusete ireala.

Pe DN 7, aveti ocazia sa strabateti Pasul Turnu Rosu, drumul de legatura dintre Sibiu si Valcea. Trecatoarea are o altitudine redusa – maxim 354 metri – si urmeaza Valea Oltului. Pasul Cozia, de asemenea remarcabil de frumos, se afla in apropiere.

Daca ati fost la Vatra Dornei prin Bistrita, ati trecut probabil prin Pasul Tihutei din Muntii Bargau. Serpuind de-a lungul drumului european 58, veti trece pe langa faimosul Complex Dracula si statiunea Piatra Fantanele.

Gura Humorului este o gura de rai, ca in vestita doina. Strabatand inaltimile Bucovinei, drumul de la Gura Humorului la Sucevita si Sadova trece prin cele mai pitoresti dintre satele romanesti. Pe drum, puteti poposi la manastirile Voronet (pentru a-i admira albastrul), Sucevita si Moldovita.

Zona Buzau este faimoasa pentru peisajul minunat si pentru magnetismul special. DN10 strabate Buzau prin Nehoiu pana la Intorsura Buzaului. Siriu este punctul de atractie principal, cu un cadru natural dominat de lacul de baraj si de verdeata luxurianta de pe versanti.

Toate aceste drumuri si multe altele pot fi strabatute la volan daca va decideti sa alegeti serviciile Inchirieri Auto Romania.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.