Frumusetile din imprejurimile Muresului

Frumusetile din imprejurimile Muresului

In ultimii ani, zona Transilvaniei si Tragu Mures in speta au capatat o importanta turistica sporita. Putini romani ignora acum posibilitatea de a isi petrece o vacanta minunata aici, mai ales ca zona este deosebit de indragita si de straini despre frumusetile din imprejurimile Muresului vom vorbi astazi, pentru ca natura are un farmec tacut despre care si in numele caruia poate ca merita sa vorbim noi mai des.

Lacul Ursu este unic in Mures, in Romania si in Europa: este singurul lac heliotermic. Asta inseamna ca sunt doua straturi de apa aici: dulce la suprafata si sarata la fund. Acest fenomen confera proprietati terapeutice apelor, iar resursele de namol – de asemenea util in tratamentul reumatismului si al altor diverse afectiuni – se pare ca nu se vor epuiza in urmatorii 70 de ani. Este doar una din atractiile statiunii Sovata.

Sighisoara este un oras-monument, cu arhitectura sa medieval pastrata impecabil, patrimoniu UNESCO,  si gazda Festivalului Medieval care se tine aici in fiecare vara. Dar imprejurimile orasului sunt de asemenea exceptionale. Spre exemplu, ati putea explora Rezervatia de stejari seculari din judetul Sighisoara, asezata pe pasunea Breite. Pe o intindere de 70 de hectare vietuiesc de peste 400 de ani mai mult de 450 de arbori seculari. Decanul de varsta este un batran stejar in varsta de peste 700 de ani, cu o circumferinta de 7 metri!

Tot in apropiere de Sighisoara, la Lapusna, se gaseste Rezervatia de molid de rezonanta. Molizii de aici au peste 100 de ani, iar lemnul lor este unul foarte special, pentru ca se foloseste in fabricarea instrumentelor muzicale de rezonanta.

Ultimul popas de azi il facem la Rezervatia Naturala Bujorii de stepa, in localitatea Zau de Campie. Intr-un cadru natural idilic, va veti bucura de rosul aprins si de mirosul discret al bujorilor de campie in aceasta locatie declarata rezervatie naturala in 1932 cu spijinul academicianului Alexandru Borza.

Cu inchirieri auto Targu Mures, puteti admira intreaga frumusete naturala a judetului!

Share
This entry was posted in Targu Mures and tagged . Bookmark the permalink.