Obiective turistice importante din Romania (partea 3)

Haideti sa incepem saptamana arucand o ultima privire asupra unor obiective turistice importante din Romania.

Nordul Moldovei, Bucovina si Maramuresul

Sunt atat de multe de vazut atat in Bucovina cat si in Maramures incat o saptamana nu v-ar putea oferi decat o privire generala si de ansamblu.

Vizitand aceasta regiune implica aproape obligatoriu vizitarea manastirilor Sucevita, Moldovita si Voronet, acestea fiind de obicei usor de vazut cu ajutorul unor circuite foarte bine stabilite. Nu uitati sa calatoriti cu Mocanita si nici sa vizitati bisericile de lemn de pe Valea Izei, arhicunoscutul cimitir vesel de la Sapanta precum si memorialul Durerii de la Sighet.

Salina Turda

De departe unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice facute complet de mana omului din Romania, Salina Turda nu este unica dar este cea mai bine amenajata din tara, experienta vizitei fiind una fenomenala; nu uitati ca puteti sa vedeti si concerte aici, mai multe trupe alegand Salina Turda ca incinta pentru concerte live.

Transalpina si Transfagarasanul

Aceste obiective sunt in principal pentru iubitorii vehiculelor motorizate cu un numar variabil de roti, dar asta nu inseamna ca panoramele oferite de ele nu pot fi apreciate si de catre ceilalti. Ca idee, incercati sa evitati weekendurile daca doriti sa vizitati pe oricare dintre ele, asa veti evita o droaia de turisti. Sunteti rugati totusi sa nu iesiti cu masina de pe drum pe iarba verde deoarece solul se distruge extrem de usor la aceste altitudini si se reface extrem de greu.

Cazanele Dunarii

Pornind din Timisoara inspre Turnu Severin, pe un drum agale cam de o zi care va va rasplati cu cele mai spectaculoase chei din tara. Cheile facute de Dunare, numit de mult ca fiind cel mai frumos loc din Romania. Nimic nu se poate compara cu panorma oferita de intreaga riviera, mai ales la apus.

Delta Dunarii

Desigur nici o lista care discuta obiectivele turistice importante din Romania nu poate trece peste probabil cel mai mare si important obiectiv din tara: Delta Dunarii.

Acest subiect merita multiple articole si le vom dedica pe viitor, dar pentru scopurile acestei serii de articole, simpla mentiune ar trebui sa fie suficienta.

Nu uitati sa luati in considerare serviciile de inchirieri masini in Romania cand doriti sa vizitati orice loc de pe aceasta lista.

 

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.